Facebook web'e hakim olmayı hedefliyor

Facebook web'e hakim olmayı hedefliyor

Facebook, internette arama motoru Google'un yerini almaya yönelik yeni hedeflerini ilan etti

  Dü ; nyanın en bü ; yü ; k sosyal iletişim ağı olan Facebook bu hedefe ulaşmaya yö ; nelik yeni araç ; ve ü ; rü ; nlerini tanıttı .

Bu internet araç ; ları , Facebook kullanıcılarının , internette tarama yaparken arkadaşlarıyla iletişimde kalmalarına imkan veriyor .

Facebook ' un kurucusu Mark Zuckerberg , internetin kısa sü ; re ö ; ncesine dek kullanıcıların arkadaşlarını dahil edecek şekilde tasarlanmadığını ancak buna ihtiyaç ; olduğunu ve bunun izlerinin daha da fazla gö ; rü ; lmeye başlandığını belirtti .

İnternet ağının bir dö ; nü ; m noktasında olduğunu sö ; yleyen Zuckerberg , bu yolun kullanıcıların internette arkadaşlarıyla beraber hareket etmesi , arkadaşlarının onlara kılavuzluk etmesi olduğunu anlattı .

Zuckerberg , bu yö ; ntemi kullanıcıların ' sosyal grafiği ' diye tanımladı .

Kişiselleştirme

Facebook ' un yeni araç ; ları arasında en dikkat ç ; ekeni , ortaklıklarının olduğu web sitelerinde ' Beğen ' seç ; eneğinin sunulacak olması .

Bu seç ; enek , kullanıcılara girdikleri sitede fotoğraflardan haberler , giysilerden şarkılara beğendikleri ya da beğenmediklerini işaretleme olanağı veriyor .

Bu bilgi daha sonra Facebook ' ta , aynı bireyler arasındaki bağlantılarda olduğu gibi , depolanıyor .

Aynı şekilde herhangi bir internet sitesi bu bireysel tercih bilgilerini alıp bireylere gö ; re internet sitelerini dü ; zenlemesini ve kişiselleştirilmiş sü ; rü ; mler sunmasını sağlıyor .

Ancak bü ; tü ; n bunlar ancak kullanıcı Facebook oturumunu aç ; ık bırakırsa gerç ; ekleşiyor .

GigaOM . com adlı teknoloji bloğunun kurucusu Om Malik , BBC ' ye yaptığı aç ; ıklamada bunun Facebook ile Google arasındaki savaşı ortaya koyduğunu sö ; yledi .

Malik ayrıca gizlilik haklarının nasıl korunacağı konusunda ç ; ekinceleri olduğunu belirtti .

Facebook ' un kamu politikaları ve iletişiminden sorumlu başkan yardımcısı Elliot Schrage ise mevcut gizlilik korumalarında herhangi bir değişiklik planlamadıklarını belirtti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile