Fadiloglu'ndan 25 Aralik Mesaji

Fadiloglu'ndan 25 Aralik Mesaji

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yildönümü münasebetiyle yayimladigi mesajda, “Sahip oldugu ekonomik, tarihi ve kültürel degerleri ile ülkemizin gözbebegi olan Gaziantep’imizin düsman isgalinden kurtulusunun 101. yil dönümünü hep birlikte kutlamanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fadiloglu mesajinda, “Sahip oldugu ekonomik, tarihi ve kültürel degerleri ile ülkemizin göz bebegi olan Gaziantep’imizin düsman isgalinden kurtulusunun 101. yil dönümünü hep birlikte kutlamanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. En degerli hazinemiz olan bu vatan topraklari, bundan 101 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde milletimizin vatanseverligi ve bagimsiz yasama iradesiyle yazdigi kurtulus destani ile kazanilmis ve her karis topragi sehitlerimizin asil kanlari ile sulanmistir. 14 yasindaki Mehmet Kamil, 21 Ocak 1920’de annesi Hadice Hanim’a tasallut eden Fransiz askerlerine karsi yigitçe tek basina mücadele ederken sehit edildi. Mehmet Kamil’in sehadeti ile baslayan Gaziantep Savunmasi, 11 ay sürdü. Böylece sehir, Gaziantep adiyla anilmaya baslandi. Fransizlar, Ankara Antlasmasi’nin ardindan 25 Aralik 1921’de sehri bosaltti ve Gaziantep 2 yil süren isgalden kurtulmus oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi, isgalde düsmana geçit vermeyen Antep’e, 8 Subat 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvani verdi. Dirençli ve onurlu durus, destansi bir mücadele ile taçlandi. Süphesiz ilimizi ve ülkemizi her alanda daha ileriye götürmeye çalisirken üzerinde yasadigimiz zorlu cografyada var olabilmenin ve güçlü kalabilmenin temel kosulu mazimizi unutmamak ve istikbalimize hep birlikte sahip çikmaktir. 25 Aralik tarihi; inancin, kararliligin, azmin birlik olmanin, yeniden dogmanin tarihidir. 25 Aralik tarihi bizlere bunu hatirlatmaktadir. Bundan tam 101 yil önce bayragimiza kaninin rengini veren, hakki ödenemez vatan evlatlarinin baslattigi kutsal mücadele sonucu bugün o unutulmaz ecdadin torunlari olarak bizler, bu topraklarda rahat ve huzurlu bir sekilde yasamaktayiz. Tarih boyunca hiçbir zillete boyun egmeyen Anteplilerin sergiledikleri bu üstün irade, inanç ve kararliligi bundan sonra da göstereceklerine ve her ne pahasina olursa olsun vatani en iyi sekilde koruyup muhafaza edeceklerine yine yürekten inaniyorum. Nüfusunun 4’te biri sehit, kalani ise gazi olan Antep halkinin göstermis oldugu bu yüksek azim, cesaret ve kararlilik; bagimsizlik ve vatan sevgisinin en modern silahlardan bile daha güçlü oldugunu tüm dünyaya ispat etmistir. Antep Savunmasinda sergilenen kahramanliklar, simdiye kadar oldugu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir. Gazi Sehrimizin düsman isgalinden kurtulusunun 101. yil dönümünü yürekten kutluyorum. Vatanini canindan aziz bilip, bu topraklar için canini feda eden tüm sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve sükranla yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile