Fairy Ve Migros, Gida Kurtarma Dernegi Destegiyle 50 Bin Ögün Gidayi Hatay'daki Depremzedelere Ulastirdi

Fairy Ve Migros, Gida Kurtarma Dernegi Destegiyle 50 Bin Ögün Gidayi Hatay'daki Depremzedelere Ulastirdi

Depremin vurdugu Hatay’da Fairy ve Migros, Gida Kurtarma Dernegi is birliginde 50 bin ögün gidayi kentteki depremzedelere ulastirdi. Sef Rafet Ince’nin hazirladigi iftar sofralarinin sicakligi ise bu sefer Hatay’daki Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde yasandi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok hasara ugrayan kent olan Hatay’da, Ramazan ayinda da depremzedelere yardimlar devam ediyor. Ürünlerinin yani sira kurumsal vatandaslik projeleriyle de hayata deger katmayi misyon edinen Fairy ile deprem bölgesine kesintisiz bir sekilde destegini sürdüren Türkiye’nin öncü markasi Migros, Ramazan ayinda dayanismanin sicakligini deprem bölgesi olan Hatay’da yasatiyor. Fairy ve Migros is birliginde Gida Kurtarma Dernegi’nin destek ve koordinasyonuyla, 50 bin ögüne denk gelen temel gida maddesi Hatay’daki depremzedelere ulastirildi. Hatay Basketbol Köyü Konteyner Kenti sakinlerinin katildigi ve Sef Rafet Ince’nin hazirladigi özel yemeklerle kurulan iftar sofrasiyla da Ramazan ayinin coskusu ve maneviyati hep beraber yasandi. Yöre halkinin özledigi lezzetlerin sunuldugu iftar gecesinde, interaktif Karagöz - Hacivat gösterisi ise çocuklarin yüzünü güldürerek moral oldu.

Sadece ürünleri ile degil, kurumsal vatandaslik projeleri ile de hayata deger katmayi misyon edinen Fairy ile depremden etkilenen illerde hayatin ekonomik ve sosyal olarak yeniden canlanabilmesi için çalismalarina hizla devam eden Türkiye’nin öncü markasi Migros, Hatay’da önemli bir projeyi hayata geçirdi. Fairy ve Migros is birliginde 50 bin ögüne denk gelen temel gida maddesi Gida Kurtarma Dernegi’nin katkilariyla depremzedelere ulastirildi. Gerçeklestirilen is birligiyle Sef Rafet Ince’nin hazirladigi iftar sofralarinin sicakligi ise bu sefer Hatay’daki Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde yasandi.

P&G Türkiye’nin afetin yasandigi bölgede tüm markalariyla ilk günden bu yana sürdürdügü destegi tüm mutfagi sahiplenen bulasik deterjani markasi Fairy ile sofralara da tasidigini ifade eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumas, Ev, Bebek ve Kadin Bakim Ticari Operasyonlar Baskan Yardimcisi Deger Kurtaslanoglu, “Ev bakim kategorisinde lider markalarimizdan Fairy ile sadece ürünlerimizle degil kurumsal vatandaslik anlayisiyla hayata geçirdigimiz çalismalarimizla da deprem bölgesine destegimizi sürdürüyoruz. Ancak bu yolda yalniz yürümüyoruz çünkü biz dayanismanin, is birliginin hem gücümüzü hem de etki alanimizi daha da artiracagina inaniyoruz. Bölgeye gida desteginde bulunmak ve Ramazan ayinin bereketini yasatmak için Migros ve Gida Kurtarma Dernegi (GKTD) ile birlikte hareket ediyoruz” dedi.



“Sofralarda bizim de tuzumuz olsun istedik”

Migros is birliginde 50 bin ögüne denk gelen temel gida maddesini Hatay’daki depremzedelere ulastirdiklarini vurgulayan Kurtaslanoglu, “Iftar ve sahur sofralarinda bizim de tuzumuz olsun istedik. Bu gidalar sayesinde ihtiyaç sahiplerinin Ramazan boyunca lezzetli ve saglikli yemek tüketimine katkida bulunmak, bizim için büyük bir mutluluk. Depremin ardindan, Gida Kurtarma Dernegi ile birlikte gida israfini önlemek ve bu konuda bilinç olusturmak amaciyla yürüttügümüz Bosa Harcama projemizi bölgeye yönlendirerek gida ihtiyacinin karsilanmasina destek olmaya baslamistik. Geçen yil yeni araç ve donanim yatirimiyla ayda 1 milyon kisiye ulasan yardim kapasitemizi son olarak Ramazan ayinda hayata geçirdigimiz Türkiye’nin ilk Gezici Gida Bankasi sayesinde %20 artirarak ayda 1,2 milyon kisiye çikardik. Fairy olarak hem gidalarin bosa harcanmadan kurtarilmasina hem de ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Bölgeye kesintisiz sekilde verdigimiz destegimizi sürdürüyoruz”

Migros olarak, deprem felaketinin ilk dakikalarindan itibaren tüm imkanlariyla bölge halkinin yardimina kostuklarini ifade eden Migros Ticaret A.S. Deterjan, Kâgit ve Kozmetik Pazarlama Direktörü Sena Erol Özdemir, “Ekosistem ortaklarimizla gerçeklestirdigimiz farkli proje ve is birlikleriyle bölgeye kesintisiz sekilde verdigimiz destegi sürdürüyoruz. Bu kapsamda gerek depremzede vatandaslarimiza gerekse yerel üreticilerimize yönelik sayisiz çalisma gerçeklestirdik. Fairy ile bu is birligimizde ise Gida Kurtarma Dernegi’nin de katkilari ile çok degerli bir projeyi hayata geçirmis olduk. Birlikten ve dayanismadan güç aldigimiz ve bizi birbirimize baglayan Ramazan ayinda Hatay’da gerçeklestirdigimiz bu iftar bulusmasi ile depremden etkilenen vatandaslarimizla tekrar bir araya geldik. Sef Rafet Ince’nin hazirladigi özel yemeklerle Ramazan ayinin coskusunu ve maneviyatini hep beraber yasadik. Projede emegi geçen tüm paydaslarimiza tesekkür ediyoruz. Hatay’da oldugu gibi, depremden etkilenen illerimizde Migros olarak böyle anlamli projeler yapmaya devam edecegiz” dedi.



“15 milyon insanin hayatina dokunduk”

Fairy ile gida odakli çalismalarda kol kola yürümekten mutluluk duyduklarina dikkat çeken Gida Kurtarma Dernegi Kurucu Üyesi Olcay Silahli, “Bes yil önce Fairy ile birlikte baslattigimiz Bosa Harcama projemizle bugüne kadar 55 milyon ögün gidanin israf edilmesini önledik. Bu miktarla önlenen karbon emisyonu miktari ise 51.450 ton oldu. Israf odakli yaptigimiz çalismalar ve farkindalik olusturmak için aldigimiz aksiyonlarla ise 15 milyon insanin hayatina dokunduk. Kisa bir süre önce ülkemizde bir ilk olarak hayat bulan Gezici Gida Bankasi konseptimiz, ihtiyaç sahiplerine direkt ulasarak sabit kurulumlu gida bankalarina ulasim zorlugunu çözen bir hizmet sunmakla birlikte bagis operasyonu kapasitemizi daha da artirdi. Migros ise dernegimizin sürdürülebilir bagis sistemine dahil olan ilk bagisçi kurumumuz ve dernegimizin kuruldugu ilk günden itibaren Migros magazalarinda olusan fazla gidalari 72 ilde ihtiyaç sahipleriyle bulusturuyoruz. Gida israfiyla mücadelemizde sürdürülebilir is birligi yaptigimiz iki önemli çözüm ortagimiz Fairy ve Migros’a destekleri için bir kez daha tesekkür ediyorum. Bagis mekanizmamizi güçlendirerek tüketime uygun olan fazla gidalari kurtarip hak sahibi topluluklara ulastirmaya ve etki alanimizi genisletmeye bu güçlü is birlikleri ile devam edecegiz” diye konustu.



“Ramazan kalabalik sofralari paylastigimizda anlam kazaniyor”

Artik bir aile gibi gördügü Fairy ile birlikte iftar sofralari kurmaya geçen yil basladiklarini hatirlatan Sef Rafet Ince, Ramazan’in bir araya gelip kalabalik sofralari paylastigimiz zaman daha da anlam kazandigina deginerek “Bu inançla Ramazan ayi basinda, geçen yil 4 aksam iftar sofralari kurdugumuz Gaziantep’teydik. Ramazan ayinin son günlerinde ise bu sefer Hatay’da bereketli iftar sofralarinda bulusmanin heyecanini yasiyoruz. Burada yine vatandaslarimizin en sevdikleri, en çok özledikleri yemeklerden olusan bir menü hazirlamaya gayret gösterdik. Hazirlik sürecinde bizi hem sosyal medyanin taninmis isimleri hem de GKTD ve TOG gönüllüleri yine yalniz birakmadi. Yanimizda olan herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Iftar yemeginin ardindan düzenlenen interaktif Karagöz-Hacivat gösterisiyle Ramazan coskusunun arttigini vurgulayan Ince, “Önce iki boyutlu olarak perdede baslayan sonra da oyuncularin katilimiyla üç boyutlu olarak interaktif sekilde devam eden oyun, çocuklari hem sasirtti hem de çok mutlu etti. Çocuklarin yüzünün böyle gülmesi, oradaki herkese de moral oldu” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile