'Faiz korkusuyla piyasa manipüle edilmek isteniyor'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, “Allahtan piyasalar Kılıçdaroğlu'nu ciddiye almıyor, yoksa faiz fırlar” şeklinde açıklama yapması CHP'nin tepkisine yol açtı

ANKARA Milliyet

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Babacan'ın “faiz korkusu yaratarak piyasaları maniple etmeye çalıştığını” belirtirken, Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş ise, “Bu olsa olsa zamanını şaşırmış 1 Nisan şakası olabilir” dedi.

Öztrak, yazılı açıklamasında, ülkenin seçim sathı mahalline girdiğini, projelerini açıkladıkça iktidar partisinin ve yetkililerinin telaş içine girdiklerini iddia etti. Öztrak'ın açıklaması şöyle:

“İktidar, vatandaşları rahatlatacak bu projelerimiz karşısında, yapabildiği en iyi şeyi yapmaktadır. Vatandaş, üzerinde geçmiş korkusu yaratmakta; projeleri küçümsemekte, CHP'yi 'ucuz halkçılık' yapmakla suçlamaktadır. Başbakan Yardımcısı taşıdığı makamın sorumluluğunu da hiçe sayarak, faiz korkusu yaratarak piyasaları maniple etmeye çalışmaktadır. CHP'nin projeleri ülkemizin önemli sorunlarına çözüm üretirken, bunların maliyeti ve kaynakları da dikkate alınmaktadır. TBMM'de ayrı bir Kesin Hesap Komisyonu'nu kuracağız ve bu komisyonun başkanının muhalefet partisinden olmasını sağlayacağız. Bu Komisyon CHP iktidarının yaptığı her harcamayı millet adına denetleyecektir.”

'Vaatlerin hepsine para yeter'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş de yazılı açıklamasında, “AKP hükümetinin savurganlık, yolsuzluk ve ihmalle çarçur ettiği paralara sahip çıkılsa CHP'nin vaatlerinin hepsine yeter de artar bile” dedi.

Babacan'ın, Türkiye'nin kredi notunun yükselmemesinden CHP'yi sorumlu tutarak, CHP'nin kaynağı belli olmayan vaatlerine rağmen faizlerin fırlayıp gitmediğinden söz etmesinin çelişkili olduğunu belirten Güneş, şöyle dedi:

“Başbakan Yardımcısı'nın söylediğine göre, piyasalar CHP'yi ciddiye almıyorsa kredi kuruluşları nasıl CHP'yi bu kadar ciddiye alıyor, bu sorumuzun yanıtını istiyoruz. Yok, aksi geçerliyse piyasalar kredi kuruluşlarını mı ciddiye almıyor? Kuşkusuz bir ülkenin kredi notunun yükselmemesini Ana muhalefet partisine bağlamak ciddiyetten çok uzak bir yaklaşımdır. Bu olsa olsa zamanını şaşırmış bir nisan şakası olabilir. Öte yandan, faizlerin fırlamaması da CHP'nin vaatlerinin piyasalarda sıkıntı yaratmadığını, hatta CHP'ye güven duyulduğunu göstermektedir.”



Kaynak: Milliyet

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile