Fakülte ve Atakum dolmuşları, yolcu taşımama kararı aldı

Samsun'da Hafif Raylı Sistem Projesi'nin bitirilerek yolcu taşımaya başlamasıyla dolmuş ve minibüs hatlarının güzergahını değiştirmek isteyen Büyükşeh

Samsun'da Hafif Raylı Sistem Projesi'nin bitirilerek yolcu taşımaya başlamasıyla dolmuş ve minibüs hatlarının güzergahını değiştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi ile anlaşarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) kararlarını uygulamaya karar veren minibüsçüler, yeni güzergahta durak olmamasına tepki göstererek yolcu taşımama kararı aldı. Atakum ve Fakülte hatlarında çalışan minibüsçüler, sorunun çözümüne kadar yolcu taşımayacaklarını açıkladı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin 03.11.2010 tarihli kararıyla yapılan güzergah değişikliğini kabul etmeyen 16 dolmuş ve minibüsçü derneği, eylem kararı aldı. Kararın uygulamaya geçirileceği büyük bir eyleme hazırlık yapan dolmuş ve minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ile görüşüp anlaşarak eylemden geçici olarak vazgeçti. UKOME kararlarına uyacaklarını açıklayan şoför esnafı, bu kez de kendilerine yolcu indirme bindirme ve depolanma yeri gösterilmemesi sebebiyle ayaklandı. Duruma tepki gösteren Atakum ve Fakülte minibüsçüleri, sorunun çözümüne kadar yolcu taşımayacaklarını duyurdu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile