Farabi 9. Ar-Ge Ve Inovasyon Proje Pazari'nda Büyük Ödül 200 Bin Lira

Farabi 9. Ar-Ge Ve Inovasyon Proje Pazari'nda Büyük Ödül 200 Bin Lira

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, bu yil 9.’su düzenlenecek olan Farabi Ar-Ge ve Inovaspor Proje Pazari’nda büyük ödülün 200 bin TL oldugunu açikladi. Yarismacilar 6 tematik alanda hünerlerini sergileyecek.

ZBEÜ Konukevi’nde basin toplantisi düzenleyen Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, üniversitenin 100. yilinda ögrencileri birçok etkinlikle bulusturduklarini ifade etti.

Arastirmacilar ve girisimciler için de büyük öneme sahip bir etkinlige ev sahipligi yaptiklarini ifade eden Özölçer, 28 Mayis günü 9. Farabi Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari Yarismasi’nin gerçeklestirilecegini duyurdu.

Ar-Ge faaliyetlerine odaklanmak ve bu alanda projelerin gelistirilmesi, sunulmasi ve paydaslar arasinda is birligi yapilmasi için bir platform olusturmayi amaçladiklarini belirten Özölçer, "Zira bu yolla olusturulacak olan proje pazari, farkli kurumlar, akademik kuruluslar, AR-GE merkezleri, girisimciler ve serbest çalisanlar gibi Ar-Ge faaliyetlerine katilan herkesi bir araya getirecektir. Üstelik bu çabamiz, Ar-Ge faaliyetlerine katilmak isteyen farkli taraflar arasinda iletisimi kolaylastirmakta ve tüm katilimcilar için potansiyel is birligi firsatlari sunmaktadir. Böylece Farabi Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari Yarismasi, Ar-Ge projelerinin daha etkin bir sekilde yürütülmesini saglayarak yenilikçiligi tesvik etmekte ve is birligi aglarini genisletmektedir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Farabi Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari Yarismasiyla; akademisyenler, sanayiciler, arastirmacilar ve ögrencilerin somut Ar-Ge proje fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir ortam saglamayi, Üniversite-Sanayi is birligini gelistirmeyi ve yeni Ar-Ge ortakliklari baslatilmasinda öncü bir kurulus olmayi; Üniversitemiz ögrenci ve akademisyenleri basta olmak üzere ülkemizdeki tüm arastirmacilari Ar-Ge projelerine özendirmeyi amaçliyoruz" dedi.



"6 tematik alan belirledik"

Yarismanin daha ileri seviyelere ulasmasi ve girisimci adaylarinin basarili olabilmesi için ödülleri tesvik saglayabilecek sekilde planladiklarini aktaran Özölçer, "Yarismada dereceye giren adaylar için üçüncülük ödülünü 50 bin TL, ikincilik ödülünü 100 bin TL ve birincilik ödülünü 200 bin TL olarak belirledik. Farabi Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari’na ortaokul-lise grubu ögrenciler, ön lisans, lisans ve lisansüstü ögrenciler, akademisyenler ve girisimci adaylari basvuruda bulunabilir. Yarismaya katilim saglayacak tüm adaylar için, gelisen teknolojiye ve ihtiyaçlara paralel olarak 6 tematik alan belirledik. Adaylar; ’Elektronik ve Bilisim Teknolojileri’, ’Enerji ve Makine Teknolojileri’, ’Gida, Tarim, Kimya ve Çevre Teknolojileri’, ’Savunma Sanayi, Robotik ve Uzay Teknolojileri’, ’Tip ve Yasambilim Uygulamalari’, ’Sürdürülebilir Kentler ve Yasam’ alanlarinda basvuruda bulunabilirler. Basvuruda bulunacak adaylar, basvurularini projepazari.beun.edu.tr adresi üzerinden yapabilir ve detayli bilgiye oradan erisebilirler. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak proje fikri olan tüm adaylari yarismamizda görmekten büyük bir mutluluk duyacagiz" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile