Farabi VIII Ar-Ge Ve Inovasyon Proje Pazarinda Ödüller Sahiplerini Buldu

Farabi VIII Ar-Ge Ve Inovasyon Proje Pazarinda Ödüller Sahiplerini Buldu

16 Mayis Pazartesi sabahi açilisi gerçeklestirilen Farabi VIII Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazarinda ödüller sahiplerini buldu.

Jüri üyelerinin degerlendirmeleri sonucu ödüle layik görülen projeler arasinda bu yil ilk kez lise kategorisi de yer aldi. Ögleden sonra gerçeklestirilen ödül töreninde ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve senato üyeleri tarafindan Ar-Ge Proje Pazarina destek veren sponsorlara tesekkür plaketi takdim edildi. Hemen ardindan da dereceye giren proje temsilcilerine ödülleri verildi.

Lise kategorisinde 3. olan proje 1000 TL, 2. olan proje 1.500 TL, 1. olan proje ise 2.500 TL ödüle layik görüldü.

Profesyonel kategoride 3. olan proje 5000 TL, 2. olan proje 7.500 TL, 1. olan proje ise 15000 TL ödüle layik görüldü.

Her iki kategori için mansiyon ödülü ise 1000 TL olarak belirlendi.

Farabi VIII Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazarinda lise kategorisinde ödül alan çalismalar söyle:

"Birinci: Nanopartikül Içeren Sinir Otu (Plantago Lanceolata) Özütü Ile Priming Uygulamasinin Bamya (Abelmoschus esculentus L.) ve Hiyar (Cucumis sativus L.) Tohumlarinin Abiyotik Stres Kosullarinda Çimlenmesi Üzerine Etkisi. Ikincisi: Çörek Otu( Nigella Sativa L.) Bitkisinden Sentezlenen Karbon Nanopartiküllerin Teshis ve Tedavi Ajani Olarak Kullaniminin Arastirilmasi. Üçüncü: Türkiye’deki Tibbi ve Aromatik Bitkilerin Bölgelere Göre Digital Atlasi. Mansiyon ödülü; Dogal Boyar Madde ve Bitki Ekstrakti Katkili Duvar Küflerini Önleyici Boya Üretimi ve Karakterizayonu. Farabi VIII Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazarinda profosyonel kategoride ödül alan çalismalar:

Birinci: Çok Amaçli Polimerik Membran Üretici Yerli Üretim Hava Püstürücü Cihaz. Ikincisi: Otika-Landbot. Ikincisi: I.O.T Projesi. Üçüncü: Yatay Korozyon Hücresi Tasarimi ve Üretimi. Üçüncü: Pamuklu Kumaslarin Ön Islem Sirasinda Farkli Aktivatörler Kullanilarak Sicakligin e Kimyasallarin Azaltilmasina Yönelik Optimazasyon Çalismalari. Üçüncü: Ankara Ili Atmosferindeki Polenlerin Makine Ögrenmesi Yoluyla Tahmini. Mansiyon: Görüntü Isleme Ile Insansiz Hava Araçlarinda Nesne Tespit ve Takibi."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile