Farklı Kardemir Karabük galibiyeti, Sivasspor taraftarını umutlandırdı

Spor Toto Süper Lig'ine Galatasaray galibiyetiyle başlayan ancak daha sonraki maçlarda galibiyete hasret kalan Sivasspor, 12 karşılaşma sonunda ikinci

Spor Toto Süper Lig'ine Galatasaray galibiyetiyle başlayan ancak daha sonraki maçlarda galibiyete hasret kalan Sivasspor, 12 karşılaşma sonunda ikinci galibiyetini aldı. 5-1'lik farklı Kardemir Karabükspor galibiyeti, taraftarın yüzünü güldürürken takımın da lig sıralamasında bir üst sıraya geçmesini sağladı.

Üst üste iki sezon şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor, son iki sezondur ligde kalma savaşı yapıyor. Kırmızı - beyazlı ekip, bu sezon ligde bir türlü istediği sonuçları alamadı. Ligin 9. hafta sonunda teknik direktör değişikliğine giden Sivasspor'da Mesut Bakkal'ın yerine aynı zamanda Sivaslı olan Rıza Çalımbay getirildi. İlk 3 maç Çalımbay'ın takımı tanımasıyla geçti. Bu sürede futbolcuların performanslarıyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Çalımbay, takımda kaliteli futbolcuların bulunduğunu ancak oyuncuların yüzde 10 bile performanslarını sahaya yansıtamadıklarını belirtti.

Takımda köklü değişiklikler yapacağının sinyallerini veren Çalımbay, kötü oynayan futbolcuların devre arasına kadar ya oynayacaklarını ya da takımdan gideceklerini açıkladı. Sivasspor, son haftada oynanan Kardemir Karabükspor maçında sergilediği futbolla alkış aldı. 3 gol atan Pedriel'in yıldızlaştığı maçta, taraftarlar takımının oyunundan memnun kaldı.

5-1'lik farklı galibiyetle moral bulan takım, hem 11 maçlık galibiyet hasretini bitirdi hem de ortaya konulan futbolla taraftarın yüreğine su serpti. Umutlanan taraftar ve kulüp, alınan farklı galibiyet ile ortaya konan futbolun sevincini yaşıyor. Puanını 10'a çıkaran Sivasspor, düşme potasından kurtulamadı ancak bir basamak yükselerek 16. sıraya yerleşti.

Sivasspor önümüzdeki hafta oynayacağı Gençlerbirliği karşılaşması hazırlıklarına bugün saat 15.00'da yapacağı ilk idmanla başlayacak.

Kırmızı - beyazlı ekip, ilk yarı sonuna kadar deplasmanda Gençlerbirliği maçının ardından yine deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Sivasspor, ligin 16. haftasında kendi evinde Konyaspor'u ağırlayacak ve ardından Fenerbahçe deplasmanına gidecek. Fenerbahçe maçı sonrası Sivasspor, kısa sürecek bir tatilin ardından ikinci yarı hazırlıklarına ve transfer çalışmalarına başlayacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile