Farmamak, Ortadoğu'daki Pazar Payını Artırmayı Hedefliyor

Yıldız Holding Ambalaj Grubu şirketlerinden Farmamak, Irak Agro Food 2010'a katılıyor. Erbil'de düzenlenecek fuarda, folyo ve termoform ürünlerden oluşan geniş ürün yelpazesini sergileyecek.

Uluslararası tarım, gıda, gıda işleme ve paketleme teknolojileri alanında büyük önem taşıyan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Irak Agro Food'da ürünlerini tanıtacak olan Farmamak, Ortadoğu'daki pazar payını artırmayı hedefliyor.
Farmamak'ın yenilikçi ürün yelpazesiyle hem yurtiçin hem de ihracata dönük pazarlarda fark yarattığını belirten Farmamak Genel Müdürü Kurt Kuruç, 2009 yılında 3 bin ton ve 9 milyon TL'lik ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yılki hedeflerinin 4 bin ton ve 12 milyon TL'lik ihracat yapmak olduğunu söyledi. Üretim kapasitelerini artırmak için yeni yatırımlar hayata geçirdiklerini kaydeden Kuruç, "2009'da ciromuzu yüzde 42 artırarak 80 milyon TL'ye çıkardık. Bu yıl ise 100 milyon TL'lik ciro
hedefliyoruz. Üretim kapasitemizi bu yıl ve gelecek yıl yapacağımız yatırımlarla yüzde 40 artırmayı planlıyoruz" dedi.
Baskılı Termoform ürünlerde, müşteri portföylerini yeni markalarla genişlettiklerini belirten Kuruç, "Katıldığımız fuarlarla da katma değerli, doğa dostu bioboznur ürünlerimizin yanında çok katlı ve lamineli folyoları tanıtacağız. Ortadoğu bizim için çok önemli bir pazar. Yenilikçi ürünlerimizle hâlihazırda çalıştığımız pazarlarda kalıcı olmak yeni pazarlarda yer bulmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile