Fas'ta 'Doğaltaş Ve Mermer Fuarı'

Türkiye’nin şeref konuğu olduğu Fas Doğaltaş ve Mermer Fuarı'na Türkiye mermer sektöründen 55 şirket katılıyor.

Fas 1'inci Doğaltaş ve Mermer Fuarı, Fas’ın en büyük ticari hacmine sahip kenti olan Kazablanka’da başladı. Kazablanka Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Türkiye’nin şeref konuğu olduğu fuara, aralarında Katar, Kuveyt, Tunus, Cezayir, Ürdün, Filistin ve Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Portekiz, İtalya, Hindistan, Çin, İran ve Pakistan'dan 125 mermer ve inşaat firmaları katılıyor. Fuara, Türkiye mermer sektöründen ise 55 şirket katılıyor.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Fas Mermerciler Birliği Derneği öncülüğünde düzenlenen fuarı Fas Lojistik Bakanlığı da destekliyor.

AA muhabirine konuşan Türkiye Kazablanka Ticari Ateşesi Gökhan Üsküdar, “Türkiye olarak Fas’ta ilk defa değerli taş fuarı yapıyoruz, Türkiye mermer sektöründen 55 şirketimiz bu fuarda temsil edilecek. Fas mermer üreticisi bir ülke, özellikle inşaat sektörüne paralel olarak mermer sektörü de hızla gelişiyor' dedi.

'Fas’ta üretim olmasına rağmen mermer ihtiyacını daha çok ithalat ile sağlıyor' diyen Üsküdar, 'Fas mermer pazarı potansiyeli fazla olan ülke. Bu pazarla beraber Fas’ın etkin olarak çalıştığı Batı Afrika ülkeleri piyasasına da sunum yapma şansı bulacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Fas’ın ticari ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Üsküdar, mermer sektöründe de bu iyi ilişkilerimizi daha ileriye taşımak istediklerini vurguladı.

Fas ve Türkiye mermer sektörü açısından bir ilk olma özelliği taşıyan fuar, 16 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile