Fas'ta Filistin'e Destek Protestosu

Fas'ta Filistin'e Destek Protestosu

Fas’in baskenti Rabat’ta Filistin’e destek için genis katilimla düzenlenen protesto gösterisinde Filistin destekçileri, Fas-Israil normallesmesinin durdurulmasini istedi.

Fas’ta bugün Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

“Fas-Filistin Çalismalari Ulusal Cemiyeti” ve “Normallesme Karsitligi ve Filistin ile Dayanisma Fas Cephesi”nin organizasyonu ile baskent Rabat’taki Bal El-Had Meydani’nda toplanan on binlerce kisi “Fas halki Aksa Tufanini destekliyor” ve “Fas-Israil normallesmesine karsiyiz” sloganlari atti. Çok sayida kadin, çocuk ve yaslinin da katildigi protesto gösterisinde, ellerinde dövizlerle slogan atan kalabalik Rabat Gari Meydani’na yürüdü. Emniyet güçlerinin genis güvenlik önlemi aldigi protesto gösterisine Rabat disindan da oldukça yüksek bir katilim oldugu görüldü.

Kalabalik nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken göstericiler, Fas halkinin Filistin halki ile dayanisma içinde oldugunu vurgulayarak, Fas Kralligi’nin 2020’de baslattigi Israil ile iliskilerin normallesmesi adimlarinin iptal edilmesini istedi. Yaklasik 4 saat süren gösteride, “Normallesmenin iptali deklarasyonu” pankarti göstericiler tarafindan imzalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile