Fasulye Ekili Alanlari Don Vurdu

Fasulye Ekili Alanlari Don Vurdu

Afyonkarahisar’in fasulye üretim merkezlerinden biri olan Suhut ilçesinde meydana gelen don olayi sonrasi mahsuller ciddi oranda zarar görürken birçok çiftçi tarlalarda tekrardan tohumlama yaparak yeniden fasulye ekimine basladi.

Suhut ilçesinde bazi tarim arazileri, yasanan don olayindan olumsuz etkilendi. Gece eksi 2 derecelere kadar düsen hava sicakligi dolayisiyla meydana gelen don, Suhut’taki fasulye ve patates ekili alanlarda zarar neden oldu. Baharla beraber çiçek açan agaçlar buz tutarken, fasulye ve patates ekili alanlarda don olayindan nasibini aldi.

Ekinleri zarar gören çiftçilerden Ali Kaymak, zor durumda olduklarini ifade ederek, “Ekili alanlarda fasulye ve patates olan alanlarda don meydana geldi. Biz de bütün çiftçiler de bundan zarar gördük. 5 dekar alanda fasulye ektik büyük kisminda zarar var. Tekrar ekim biçim yapiyoruz. Gübreleme tekrar sifirdan yeniden basliyoruz. Devletimiz bu konuda tohum destegi ve gübre destegi yaparsa memnun oluruz" dedi.

Çiftçi Muharrem Kus ise don olayindan dolayi magdur olduklarini dile getirerek yetkililerin zarar ugrayan çiftçilere yardimci olmasini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile