Türkiye'nin ilk su altı belgeselcisi Haluk Cecan anısına yapılan etkinlikte, Kaptan Cousteau'nun dalış ekibiyle birlikte dalış kıyafetleri ve oksijen tüpünü takan Başkan Mustafa Demir, Galata Köprüsü'nün ayağının dibinden denize daldı. Yaklaşık 10 dakika suyun altında kalan ekip, çok sayıda katı atığı denizin dibinden çıkardı. Çok sayıda şişenin yanı sıra, oyuncak arabadan, yangın tüpüne kadar çok sayıda çöp deniz dibinden çıkarıldı.
Suyun altının çok kirlenmiş olduğuna dikkat çeken Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, denizden çıkan materyallere dikkat çekti. Vatandaşları imparatorluklara yüzyıllarca başkentlik yapmış İstanbul için büyük önem taşıyan denize karşı duyarlı davranmaya çağıran Demir, "Deniz, Boğaz, Haliç olmadan İstanbul'un anlamı kalmıyor. İstanbul'un geçmişten bugüne gelen bir deniz kültürü var. Bu kültürün yaşatılması gerekiyor. Fatih Belediyesi olarak bu kültürü yaşatmak için çaba gösteriyoruz." dedi.
Dalış ekibi içerisinde yer alan Sualtı Temizlik Hareketi Derneği Başkanı Hakan Tiryaki de yağmur yağması nedeniyle suyun ne kadar temiz ya da pis olduğunun bilinemeyeceğini ifade etti. Bazı kesimlerde suyun altının ciddi derecede çöp yığınlarıyla dolduğuna dikkat çeken Tiryaki, bazı yerlerin ise temiz olduğunu dile getirdi. Denizleri temizlemenin yeterli olmadığını anlatan Tiryaki, sularımızı kirletmemek gerektiği mesajını verdi.