Fatih Camii'nde Imama Saldiran Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Fatih Camii'nde Imama Saldiran Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Fatih Camii’nde imama ‘hocam bir sey sorabilir miyim’ diyerek biçakla saldiran, ayirmaya gelen 2 kisinin de yaralanmasina neden olan sanik Ömer Salgin’in yargilanmasina baslandi. Durusmada ifade veren Imam Galip Usta, ‘’Biçak bir milim daha yukari gelse ölecektim, Allah korudu’’ dedi.

Fatih’te 8 Ocak 2024’de Fatih Camii imami Galip Usta’ya ‘hocam bir sey sorabilir miyim’ diyerek biçakla saldirdigi, kendisini ayirmaya çalisan 2 kisinin ise yaralanmasina neden oldugu iddia edilen sanik Ömer Salgin’in yargilanmasina baslandi. Istanbul 35.Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada müstekiler Galip Usta, Bilal Erdem ve 16 yasindaki Y.I. hazir bulundu. Durusmaya taraflarin avukatlari da gelirken sanik Ömer Salgin katilmadi.

‘’Biçak bir milim daha yukari gelse ölecektim, Allah korudu’’

Durusmada ifade veren müsteki Galip Usta, ‘’Aksam namazini kildirdigim sirada ayaga kalkarak ‘ey Müslümanlar gafletten uyanin’ dedi.

Müezzin bir kardesimiz ise ‘Müslümana laf söyleyecegine Israil’in Yahudisine laf söyle’ demis. Ben sanigi ne uyardim ne de tanirim. Olay sirasinda bir anda kararti oldu, ‘sana bir sey soracagim’ diyerek üzerime geldi, saniyeler içinde kalbim ve bogazimdan biçaklandim. Önce biçaklandigimi anlamadim kanepeye düstüm, ayaklarimla savunma yaptim. Bu sirada ögrencilerimle ders yapiyordum, sanik ögrencilerimi de biçakladi. Bu kisiyi daha önce hiç görmedim, bilmedim, tanimam. Biçak bir milim daha yukari gelse ölecektim, Allah korudu. Adalete güveniyorum’’ dedi.



‘’Ben ayaga kalkana kadar Galip hocamizi neredeyse öldürecekti’’

Müstekilerden Bilal Erdem ise ‘’Kapiyi açar açmaz ‘bir sey sorabilir miyim’ dedi ve direkt hocamizin boynuna atladi. Ben ayaga kalkana kadar Galip hocamizi neredeyse öldürecekti. Çekmeme ragmen hala gelmiyordu. Bosta kalan eliyle beni de biçakladi, cigerlerime geldi. Elhamdülillah daha sonra iyilestik. Biraksam hala islemekte oldugu cürme devam edecekti’’ seklinde konustu.



‘’Oglum 5 vakit namaz kilan bir insandi’’

Durusmada sanik Salgin’in babasi Hüseyin Salgin tanik sifatiyla dinlendi. Tanik ifadesinde, ‘’Olaydan yaklasik 1 ay önce oglum bir takim olumsuzluklar yasamaya baslamisti. Uykusunda düzensizlikleri basladi, kilo kaybi olmaya basladi.

Sonra ortagiyla ciddi sekilde yumruklu kavga etmis bunu ögrendik. Ortagi darp raporu alip sikayetçi de olmus. Oglum tamamen içine kapanmisti, ne bizle ne de baskasiyla konusuyordu. 5 vakit namaz kilan bir insandi. Oglumu düstügü durumdan çikarma gücümüz, firsatimiz olmadi’’ ifadelerini kullandi.

Tutukluluk halinin devamina hükmedildi

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Ömer Salgin’in tutukluk halinin devamina ve eksik hususlarin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede süpheli Ömer Salgin’in, Bilal Erdem ve Galip Usta’ya karsi ayri ayri ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 18 yildan 30 yila kadar hapis, Yusufcan Islam’a karsi ‘vücutta kemik kirilmasina veya çikigina neden olacak sekilde kasten yaralama’ suçundan 1 yil 6 aydan 4 yil 6 aya olmak üzere toplamda 19 yil 6 aydan 34 yil 6 aya kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile