Fatih Erbakan'dan Israil'e Tepki

Fatih Erbakan'dan Israil'e Tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Israil’in Ulusal Güvenlik Bakani Ben Gvir’in Yahudi Güvenlik Gücü Partisi’nden Yitzhak Wasserlauf ile Mescid-i Aksa’ya baskin düzenlemesine tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani ve Istanbul Milletvekili Fatih Erbakan, Israil’in Ulusal Güvenlik Bakani Itamar Ben-Gvir ve yüzlerce fanatik Yahudi yerlesimcinin isgal altindaki Dogu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya Israil polisi denetiminde baskin düzenlemesine tepki gösterdi. Erbakan, yaptigi yazili açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Israil’in Ulusal Güvenlik Bakani Ben Gvir’in Yahudi Güvenlik Gücü Partisi’nden Yitzhak Wasserlauf ile Israil polisinin denetiminde tapinagin yikilis günü anisina her yil düzenlenen ve ‘Tisa Be Av’ olarak adlandirilan yas ve oruç günü bahanesiyle ilk kiblemiz olan Mescid-i Aksa’ya baskin düzenlemesi asla kabul edilemez bir durumdur. Ben Gvir’in bu baskindan sonra sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, ’Bu Israil halki için geri gelmemiz ve egemenligimizi göstermemiz açisindan en önemli mekân’ ifadesini kullanmasi olayin vehametini ortaya koymaktadir. Özellikle Basbakan Binyamin Netanyahu liderligindeki koalisyon hükümetinin tartismali ’yargi reformu’ kapsamindaki yasa tasarilarindan birini Meclis’ten geçirmesi üzerine isgal altindaki topraklarda büyük protestolar ortaya çikarken, Ulusal Güvenlik Bakani Ben Gvir’in bu adiminin koalisyon hükümetinin dikkatleri baska yöne çekmeye ve ‘yargi reformu’ yasasini unutturmaya yönelik bir strateji oldugu ortadadir. Basta Müslüman ülke yöneticileri olmak üzere uluslararasi kurum ve kuruluslarin harekete geçerek kutsal mekanlara yönelik baskin ve saldiri eylemlerinin durdurulmasi ve bu mabetlerin uluslararasi hukuk çerçevesinde korunmasi konusunda acil bir karara varmasi gereklidir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile