Fatih Erbakan, Gaziosmanpasali Ve Sultangazili Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Gaziosmanpasa ve Sultangazi’de vatandaslar ile bir araya geldi. Erbakan, “Kürt kardesimin özgürlügü için, refahi için, huzuru için bir adim attiklarindan degil. Simdi Yedili masa diyor ki; biz yerinden ve yerelden yönetimi kabul ettik. Bu özerklik demektir. Eyalet sistemi demektir. Allah vermesin Türkiye’nin bölünüp parçalanmasi demektir” dedi.



Partisinin seçim çalismalari için önce Gaziosmanpasa Baglarbasi Caddesi’nde yürüyüs gerçeklestiren Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan yürüyüsün ardindan Gaziosmanpasa Meydani’nda partilerin stantlarini ziyaret etti. Gaziosmanpasa’da yaptigi çalismalarin ardindan Sultangazi’ye geçen Erbakan, Sultangazi Etkinlik Alani’nda Yeniden Refah Partililere ve vatandaslara önemli açiklamalarda bulundu. Erbakan’in Sultangazi’de yaptigi konusmada “7. ortak HDP’nin 11 maddelik tutum belgesini tamamiyla kabul ettik, diyorlar. Ne var tutum belgesi içerisinde? Daha fazla demokrasi ve özgürlük için yerinden yönetim, yerelden yönetim gerekir, diyor. Yedili masada onu kabul etmis ve kendi irtifak protokolümüze de yazdim, diyor. CHP’nin genel baskan yardimcisi. Yerinden yönetilip, yerelden yönetim ne demek? Özerklik demek. Selahattin Demirtas’in dedigi gibi eyalet sistemi demek ve Allah vermesin arkasindan yapilacak bir referandumla o bölgenin kopartilmasi Türkiye’nin parçalanmasi demek. Allah muhafaza buyursun. Bu olay Kürt kardeslerimin de faydasina olacak bir olay degil. Bu olay dogrudan dogruya Büyük Israil projesinin ekmegine yag sürmek demek. Çünkü bu plani yürütenler Türkiye’den, Suriye’den, Irak’tan, Iran’dan, Kürt bölgelerini kopartalim. Arkasindan da bu koparttigimiz bölgeleri büyük Israil’e katalim. Asil dertleri bu. Kürt kardesimin özgürlügü için, refahi için, huzuru için bir adim attiklarindan degil. Simdi yedili masa diyor ki; biz bunu kabul ettik. Yerinden ve yerelden yönetimi kabul ettik Bu özerklik demektir. Eyalet sistemi demektir. Allah vermesin Türkiye’nin bölünüp parçalanmasi demektir. HDP’nin milletvekili adayi diyor ki; ’Yedili masanin iktidar olmasi durumunda cezaevlerindeki tutsak arkadaslarimizi kurtaracagiz.’ Cezaevine de tutsak arkadaslarimiz dedigi silahli teröristler ve belki bunun içerisinde Abdullah Öcalan’in kendisi de var” dedi.



"Medyamizin da milli ve manevi degerlerimize, aile yapimiza uygun hale getirilmesi için mücadele edecegiz" diyen Erbakan, “Mecliste bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra mecliste oldugumuz için çok daha güçlü bir sekilde ailenin korunmasi için mücadele edecegiz. Aile ve Sosyal Politikalar alaninda yuvayi yikan, batidan ithal kanun ve düzenlemelerin islah edilmesi için müfredatin milli ve manevi degerlerimize uygun hale getirilmesi için mücadele edecegiz. Medyadaki, ahlaki iflas eden yayinlarin islah edilmesi ve medyamizin da milli ve manevi degerlerimize, aile yapimiza uygun hale getirilmesi için mücadele edecegiz. Insallah imam hatip okullarimizi tasidigi manayla uyumlu hale gelmesi için insallah mücadele edecegiz. Yine mecliste yerli tarim ve hayvanciligin gelismesi için kotalarin kaldirilmasi için, yüksek taban fiyatlari verilmesi için basta gübre ve mazot olmak üzere girdi maliyetlerinin devlet tarafindan sübvanse edilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti insallah gösterecegiz. Borçlanma yerine devlet varliklarini satmak yerine milli kaynak paketlerimizle kaynak üretilmesi için mücadele edecegiz. Kaynak paketleri kitabimiz hazir, bunu insallah hükümetin ve meclisin gündemine en güçlü bir sekilde getirecegiz. Denk bütçede gerçeklestirilmesi, israfin önlenmesi, faiz belasindan kurtulmamiz, bunlar israfin önlenmesine, borçlanmadan kurtulmamiza ve denk bütçeyi gerçeklestirmemize bagli insallah bu adimlari atarak faiz belasindan kurtulmamiz için mücadele edecegiz. Dis politikada Erbakan Hoca’mizin eseri D8’in canlandirilmasi için D60 adiminin atilip Türkiye’nin öncülügünde Islam birliginin kurulmasi için mecliste en etkili mücadeleyi insallah gerçeklestirecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile