Fatih Erbakan, Iktidara Gelmeleri Durumunda Yapacaklari Ilk Isi Açikladi

Fatih Erbakan, Iktidara Gelmeleri Durumunda Yapacaklari Ilk Isi Açikladi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, iktidara gelmeleri durumunda ilk icraatlarinin isçi, memur, emekli maaslarina yüzde 100 maas zammi yapmak oldugunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan, Bursa Il Baskanligi 2’nci Olagan Kongresine katilmak üzere geldigi Bursa’da önemli açiklamalarda bulundu. Binlerce partili ve vatandasin katildigi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen kongrede konusan Erbakan, partisinin hedeflerini söyle açikladi:

“Yasanabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye ve yeni bir dünyanin kurulmasi Milli Görüs hareketinin yani partimizin 3 temel hedefidir. Milli Görüs’ün 53 sene önce ortaya koymus oldugu 3 temel hedef bakimindan bugün Türkiye’nin gelmis oldugu noktayi, içinde oldugu durumu degerlendirecek olursak, ne görecegimizin muhasebesini ve degerlendirmesini yaparsak ne görürüz? Yasanabilir Türkiye sadece inanç özgürlügünün saglandigi bir Türkiye degildir. Sadece dindar insanlarin, basörtülülerin devlet kademelerinde belli makam ve mevkilere gelmesiyle yasanabilir bir Türkiye hayata geçirilmis olmaz. Paylasimda adaleti tesis etmezseniz, dar gelirli kitlelerin gelir seviyesini yeterli seviyede artirmazsaniz, yasanabilir bir Türkiye hedefine ulasamazsiniz. Bugün gelinen noktada iktidar 85 milyon vatandasina kemer sikma, sabretme, porsiyonlari küçültmeyi ve kombileri kismayi vaat eden bir iktidar var.”

"Yerli ürün dedigimiz ürünün hammaddesini yüzde 82 oraninda disaridan ithal ediyoruz"

Ekonomisi disaridan gelen sicak paraya bagimli bir ülkenin lider bir ülke olamayacagini belirten Erbakan, “Para birimimiz son 1 senede yüzde 100 deger kaybedip adeta pul olmus, sanayisi ve teknolojisi tam manasiyla yerli olmayan, dis ticaret açigi 1 senede neredeyse 100 milyar dolar seviyesine gelen ve enerjide yüzde 70 oraninda disa bagimli olan bir Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye oldugundan söz edebilir miyiz? Daha da aci olani yerli ürün dedigimiz ürünün hammaddesini yüzde 82 oraninda disaridan ithal ediyoruz” ifadelerini kullandi.

" ’Dis güçler’ masallari, dolar kurunun düsürülmesini nasil saglayabilir?"

Hükümetin tarim, üretim, sanayi gibi alanlarda vatandasa yeterli destegi vermedigini söyleyen Erbakan, "2017 yilinda 77 milyar dolara ulasan bir dis ticaret açigi var. Geçtigimiz sene 60 milyar dolara yaklasan dis ticaret açigi ve bu sene bu hizla giderse 100 milyar dolar seviyesine ulasacak olan dis ticaret açigi aci bir gerçek olarak karsimizda dururken, ’dis güçler’ masallari, dolar kurunun düsürülmesini nasil saglayabilir? 100 eserlik dev açilis törenlerinde dev sanayi tesisi, yüksek teknoloji tesisi açilmayan Türkiye, yeniden büyük Türkiye olabilir mi? Kaynaklarin AVM’ye, rezidansa, park bahçeye, kiraathaneye aktarilirken, tarima, üretime, sanayiye, teknolojiye, esnafa, memura kaynak aktarilmazken yeniden büyük Türkiye hedefinden bahsedilebilir mi" seklinde konustu.



"En kisa süre içerisinde faiz ödemeleri tamamen sifirlanacak"

Is basina gelir gelmez ilk yapacaklari isin isçi, memur, emekli maaslarina yüzde 100 maas zammi yapmak oldugunu ifade eden Erbakan, takip eden senelerde de enflasyon üzerinden maas zammi yapacaklarini vadetti. Erbakan, "Yeniden Refah iktidarinda devlet bütçesi mutlaka denk bütçe olarak tanzim edilecek. Sadece hükümetin ve bakanliklarin degil, belediyelerin ve bütün kamu kurumlarinin bütçeleri mutlaka denk bütçe yapilmak zorunda kalacak. Özellikle faiz giderleri azaltilacak ve en kisa süre içerisinde faiz ödemeleri tamamen sifirlanacak. Devletin bankalara gereksiz yere faiz ödemesinin önüne geçmek için 54’üncü hükümette basariyla uygulanan havuz sistemi, kamu tek sistemine mutlaka yeniden geçilecek. Biz Yeniden Refah olarak, Milli Görüs olarak, mevcut iktidarin yaptigi gibi borçla, zamla, vergiyle devletin varliklarini satip yok ederek degil, milli kaynak paketlerimizi harekete geçirerek, Allah’in verdigi nimetleri finansal kaynaga çevirerek kaynak üretecegiz" dedi.

Öte yandan, mevcut baskan Murat Kolanci, tek aday olarak katildigi kongrede tüm delegelerin oylarini alarak güven tazeledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile