Fatih Erbakan Yangin Söndürme Uçaklariyla Ilgili Tartismalari Degerlendirdi Açiklamasi

'Yetkililerin özellikle hükümetin ve ilgili bakanliklarin kamuoyunu aydinlatici açiklamalar yapmalari, bu hususta tatmin edici cevaplar vermeleri son derece önemlidir'.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, yangin söndürme uçaklarinin yetersiz oldugu iddialarina iliskin, "Yetkililerin özellikle hükümetin ve ilgili bakanliklarin kamuoyunu aydinlatici açiklamalar yapmalari, bu hususta tatmin edici cevaplar vermeleri son derece önemlidir." dedi.

Erbakan, bir otelde düzenlenen partisinin Ilçe Baskanlari Egitim Toplantisi öncesinde gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin dört bir yaninda meydana gelen yanginlarin canlarini yaktigini söyleyen Erbakan, yanginlarin söndürülmesinde emek gösteren görevlilere ve vatandaslara tesekkür etti.

Erbakan, yangin söndürme uçaklarinin yetersiz oldugu iddialarina iliskin, "Yetkililerin özellikle hükümetin ve ilgili bakanliklarin kamuoyunu aydinlatici açiklamalar yapmalari, bu hususta tatmin edici cevaplar vermeleri son derece önemlidir. Yanginlarin basladigi zamandan beri maalesef tatmin edici cevaplar alinamadi." degerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19 asisinin herhangi bir dozunu yaptirmayan 20 milyondan fazla kisi oldugunu hatirlatan Erbakan, bu kisilerin dislanmak ve vatan haini ilan edilmek gibi bazi tehlikelerle karsi karsiya kaldigini iddia etti. Asilamanin vaka sayilarini ve ölüm oranlarini engellemede yetersiz oldugunu öne süren Erbakan, "Asi olmak isteyenler elbette ki asilarini olsunlar, buna kimsenin karsi çikma hakki yoktur. Ancak, asi olmak istemeyenlere de herhangi bir zorlama yapilmasi hem anayasaya hem de insan haklarina aykiri bir uygulamadir." degerlendirmesinde bulundu.

Devletin ekonomik durumunun iç açici olmadigini aktaran Erbakan, dis borcun arttigini, açlik ve yoksulluk siniri seviyesinin ise yükseldigini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile