Çagdas sanat eserleri üzerine çalisan Fatih Ömeroglu'nun hazirladigi "ARA-YAN" sergisi ziyarete açildi.
Fatih Belediyesi Kadirga Sanat Galerilerindeki sergide geleneksel sanatlardan izler tasiyan, kök metaforlarin çagdas sanatla yeniden yorumlandigi 26 eser yer aldi.
Serginin açilisinda konusan Fatih Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Durhat, yepyeni sergi ve etkinliklerle Fatih'te sanati yasatmaya devam edeceklerini söyledi.
Fatih Belediyesi olarak sanatin toplumla bagina önem verdiklerini vurgulayan Durhat, "Fatih Belediyesi olarak sanatin toplumla bagini çok önemsiyor, kültüre ve sanata yaptigimiz yatirimlarin gelecegimizi insa edecek güçte olduguna inaniyoruz.? Sanati her devirde arayan insandir, en basta kendini arar hayatini anlamlandirmak ister. Araçlari ve teknikleri degisse de güzelin ve hakikatin pesinden kosar. Fatih Belediyesi olarak gelenekselden moderne sanatin her tarzina deger vererek sanatçilarimizi destekliyoruz." degerlendirmesini yapti.
AK Parti Istanbul Milletvekili Sirin Ünal da Fatih Belediyesinin basarili çalismalara imza attigini belirterek, sergide emegi geçenlere tesekkür etti.
- "Sergi üçlemelerle ortak bir kavram olusturarak hazirlandi"
Sanatçi Fatih Ömeroglu, sergilenen eserleri farkli basliklar kullanarak hazirladigini belirterek, "Yazi üçlemesi, motif islemesi, Peygamber kissalari üçlemesi ve heykel üçlemesi gibi üçlemeler üzerine kurduk. Bu üçlemelerle ortak bir kavram olusturup sergiyi hazirladik." dedi.
Sergiye ve eserlere iliskin hazirlanan kataloga olumlu tepkiler aldiklarini dile getiren Ömeroglu, sunlari söyledi:
"Sanatçinin, kültürünü olusturan kök metaforlari tanimasi, bilmesi ve bu yeti ile yeni yorumlar yaparak üretmesi yerel olani evrensel çizgide, evrensel olani ise yerel çizgide yüceltir. Sanatin evrensellik ilkesi kültür farkliliklarina ragmen anlasilabilen ortak bir dildir. Bu sebeple kültür çesitliliginin muhafazasi evrensel olanin zenginligini arttirir.
Bizler, öncemiz ve yasadigimiz zaman arasindaki bagi zedelersek kendimize anlattigimizi bir baskasinin anlamasini bekleyemeyiz. Diger yandan tek maksadimiz belgelemek ve bilgilendirmekse sanat anlayisimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekir. Bu iki nokta arasindaki diger bir nokta ise; olusturdugumuz görsel dil dünyasini, olusturmaya çalistiginiz bir kavram içinde, yasanmis, yasanilan ve yasanacak olan dünyaya sunmaktir."
Serginin açilisina Zeynep Gemuhluoglu, Güvenç Güven, Taner Alakus, Sehnaz Özcan, Aslihan Erkmen, Betül Bilgin, Levent Karaduman, Gürkan Pehlivan ve Hasan Türkmen'in de arasinda bulundugu sanat camiasindan önemli isimler katildi.
- Sergi hakkinda
Kadim olanin felsefesiyle çagdas olanin tekniginin bir araya geldigi sergi, kagit ve firça kullanilmadan olusturulan heykel ve tablolardan meydana geliyor.
Izleyiciler ARA-YAN sergisinde hat sanatindan Anadolu motiflerine, folklordan dinler tarihine farkli temalarin özgün metaforlarla bir araya getirildigi eserleri görebiliyor.
Sanatçinin, kendine özgü üslubuyla yasadigi kültürü çagdas bir yorum ve çesitlilikle sundugu sergi, 28 Agustos'a kadar ziyaret edilebilecek.
Fatih Ömeroglu'nun 'ARA-YAN' Sergisi Sanatseverlerle Bulustu
Fatih Belediyesi Kadirga Sanat Galerilerinde ziyarete açilan, kök metaforlarin çagdas sanatla yeniden yorumlandigi 26 eserin yer aldigi sergi 28 Agustos'a kadar görülebilecek Hat sanatindan Anadolu motiflerine, folklordan dinler tarihine farkli temalari özgün metaforlarla bir araya getiren sergide, kagit ve firça kullanilmadan olusturulan heykel ve tablolar ziyaretçilerin begenisine sunuldu.