Fatih'te Öldürülen Çiftin Katil Zanlısı Yakalandı

Fatih'te Öldürülen Çiftin Katil Zanlısı Yakalandı

Fatih'te dün gece eşiyle birlikte araç içerisinde öldürülen genç kadının katil zanlısı olduğu öne sürülen ağabeyi gözaltına alındı.

Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Seyitömer Mahallesi Cevdetpaşa Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Zekeriya Vural (29) ve eşi Sonay Vural (26) otomobillerinin içerisinde silahla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, her iki tarafın da ailelerinin ifadesine başvurdu. Çiftin kısa bir süre önce evlendikleri ve genç kadının ailesinin bu evliliğe karşı çıktıkları öğrenildi. Bu nedenle olayın töre cinayeti olma ihtimali üzerinde duran polis,
cinayetin birinci şüphelisi olan genç kadının ağabeyi Günay Öymen'in peşine düştü. Yapılan aramalar sonucu yakalanan zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor.
Öte yandan çiftin cenazelerinin Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri devam ediyor. Adli Tıp önünde bekleyen Zekeriya Vural'ın amcası Cemal Vural, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genç kızın ailesinin evliliğe karşı çıktıklarını anlatan Vural, "Kızın ağabeyi olay günü yeni çifti yemeğe çağırdı. Olayın olduğu yer zaten kızın ağabeyinin evinini bir kaç sokak yukarısı. Bu düğüne karşı çıkmışlardı. Çifti tuzağa düşürdüler. Biz barış olsun diye çok uğraştık. Böyle şeylere karşıyız. Öldürmek çözüm değil. Dinlerin
ayrı olması sorun olmamalı. Kız ailesine 'evlenmeme izin vermezseniz intihar ederim' demişti. Bizim çocuğumuz kızı bıraksa kız bizim çocuğumuzu bırakmaz. Kız bıraksa bizim çocuğumuz kızı bırakmaz. Birbirlerinden vazgeçmezler" dedi.
(ŞÖ-AU-ÇK-AŞ-Y)



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile