Fatih Üniversitesi'nden Ruanda Cumhurbaşkanı'na Fahri Doktora

Fatih Üniversitesi'nden Ruanda Cumhurbaşkanı'na Fahri Doktora

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame’ye Fatih Üniversitesi tarafından ‘Uluslararası İlişkiler' alanında fahri doktora verildi.

21. yüzyılda çok fazla değişim geçirdiklerini ve bazı fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve bilginin kullanılmasıyla değişim gerçekleşeceğini belirten Kagame, ‘Bu yüzyıldaki değişimler sosyal ve ulusal ilişkileri de değiştirmiştir’ ifadesini kullandı.
Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame Türkiye'deki temasları kapsamında Fatih Üniversitesi'ni de ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Kagame’ye Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan tarafından fahri doktora takdim edildi.
Törende bir konuşma yapan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan üniversitelerinde Raunda Devlet Başkanını ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tekalan, üniversitelerinde şimdiye kadar Azerbaycan, Tanzanya ve Türkmenistan devlet başkanlarına fahri doktora unvanı verildiğini hatırlattı. Fatih Üniversitesi Rektörü, Kagame'nin üniversitelerinden fahri doktora unvanı alan dördüncü devlet başkanı olduğunu kaydetti.

Üniversitelerine yapılan bu ziyareti Raunda ile bundan sonraki süreçte başlatılacak yeni işbirliği için önemli bir temel teşkil etmesini dileyen Tekalan, 100'e yakın ülkeden 2 bin dolayında yabancı öğrenci bulunduran üniversite olarak eğitim temellerinde 'insan olma' gibi ortak payda olduğunu söyledi.

Rektör Tekalan, yetiştirdikleri yeni nesillerle dünyayı 'barış adası' yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Törende bir konuşma yapan konuk Devlet Başkanı Kagame, Fatih Üniversitesi tarafından kendisine verilen unvanı ülkesine ve milletine gösterilen ilginin ifadesi olarak değerlendirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Kagame, ''Bana verilen bu unvan Ruanda üniversiteleri ve Fatih Üniversitesi arasındaki işbirliğini de geliştirecektir. Bu gurur verici unvanı çok değerli bulduğumu ve gurur duyduğumu söylemek istiyorum.'' diye konuştu.

Bu yüzyıldaki değişimler sosyal ve ulusal ilişkileri de değiştirmiştir diyen Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, ‘‘Bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde bazı değişimler gerçekleşti. Barışın ilerlemesi bazı ülkelerde üretiminde yükselmesine neden oldu. Bunların hepsini aslında bilginin ve enformasyonun artmasına bağlıyorum. Sosyal medya bu yönüyle çok önemli toplumların güç dengesini değiştirdi. Çünkü bilgiyi ve enformasyonu demokratik bir seviye'ye taşıdı. 21. yüzyılda eğitime ve teknolojiye yatırım yapıyoruz. Çünkü toplumumuza en fazla fayda sağlayan adımdır.'' dedi.

Ülke olarak eğitime, bilime ve teknolojiye yatırımlar yaptıklarını dile getiren Kagame, bu konuda Fatih Üniversitesi ile yapacakları işbirliğinin önemli olacağını kaydetti.

Kagame daha sonra üniversite öğrencilerinin sorularını cevapladı ve üniversitede eğitim gören Afrikalı öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile