Fatma Girik Anildi

Fatma Girik Anildi

Türk sinemasinin büyük yildizi, usta oyuncu Fatma Girik, vefatinin birinci yil dönümünde yapilan törenle mezari basinda anildi.

Torba Mezarliginda düzenlenen törene, basta Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras olmak üzere Torba Mahalle Muhtari Suat Kaya, meclis üyeleri, CHP Ilçe Baskani Basar Biyikli ve sevenleri katildi.

Avrupa Birligi Iklim Degisikligi Uyum Misyonu Koordinasyon toplantilari için Brüksel’de bulundugundan dolayin 24 Ocak gününde Bodrum’da olamadigini belirten Baskan Ahmet Aras, duygu dolu anlarin yasandigi törende yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Fatma Girik’i anmak için, kabrine çiçek birakmak için, ruhuna bir Fatiha okumak için buraya geldik. Fatma Hanim, Türkiye’nin çagdaslasmasi yolunda, o aydinlik insanlardan bir tanesiydi. Ömrünün sonuna kadar Atatürk sevgisi ile Cumhuriyet ve vatan sevgisi ile yasadi, var oldu. Hep savundugu degerler bunlardi ve bizler de onun yolunda, ondan aldigimiz feyzle çalismalarimizi sürdürecegiz. Vatanimiza, milletimize, ülkemize sahip çikacagiz. Kendisine rahmet, ailesine bassagligi diliyorum, mekâni cennet olsun.”

Konusmalarin ardindan söz alan Fatma Girik’in kardesi Günay Girik, gerekli veraset islemleri tamamlandiktan sonra ablasinin evini müzeye dönüstürmek istedigini söyledi.

Baskan Aras da konu ile ilgili gerekli çalismalarin yapilmasi için ilgili birimlere talimat verecegini söyleyerek memnuniyetini dile getirdi.

Baskan Aras daha sonra Torba Mezarliginda yatan Memduh Ün, Akrep Nalan, Bedri Koraman ile ebediyete intikal edenleri de andi.

Baskan Ahmet Aras, kabir ziyaretinden sonra Torba Mahalle Muhtarligini ziyaret ederek mahallede yapilan altyapi çalismalari hakkinda basin mensuplarini bilgilendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile