Fatma Sahin'den 19 Mayis Mesaji

Fatma Sahin'den 19 Mayis Mesaji

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Baskan Sahin mesajinda Samsun’da baslayan istiklal mücadelesinin yil dönümünü nedeniyle gençlere seslenerek, 19 Mayis’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisiyla baslayan, Amasya, Erzurum, Sivas ile tüm yurda yayilan, Antep, Maras, Urfa’ya unvanlar kazandiran milli mücadele ruhunun, aradan geçen 103 yil sonra da hala gençlerde var oldugunu bu azim, irade ve ruhun her daim korundugunu ve gelecek nesillere aktarilacagini belirtti.

Tarih bilincinin önemine de dikkat çeken Sahin, ’’Tarihimiz kadim, ruhumuz gençtir. Bizi yükselterek zirveye tasiyan da geçmisimizdeki zaferlerden aldigimiz güç ve ders, bugünün heyecan ve birikimi, yarina bakarken ki azim ve kararligimizdir. Bu yolda her gencimizin zihnine, fikrine, inancina, beraber is yapabilme, beraber yol alabilme arzu, kabiliyet ve enerjisine ihtiyacimiz var. Bu bayram tüm bu sifatlari bize hatirlatan en önemli günlerden biri, çocuklarindan gençlerine, gençlerinden büyüklerine ve ecdadina her bireyiyle bu vatan kendini diri tutmakta ve tarihiyle gurur duymaktadir. Unutmamaliyiz ki, tarih geçmiste kalan degildir. Süre gelen, devam eden, içinde yasarken sekillenen, temelleri bugün atilan, yarina bakisimizdir. Biz bu tarih yolculugunda dünden elde ettigimiz her bir kazanimi korurken, her bir degere sahip çikarken sunu unutmamaliyiz ‘Inançla, imanla baslanan hiçbir iradenin maglubu yoktur.’ Gençlerimizin gözlerinde bu inanci bugün halen görebilmek bizim mutlulugumuzdur. Biz gençlerimize tüm bunlara inanarak yol göstermeye, firsat vermeye, dahil etmeye, beraber yol almaya inanmis kisiler olarak, kendi özel hayatimizda da emanet aldigimiz görevlerde de bunu hiç unutmadan ilerliyoruz. Hanemize basarilari yazdiran, onlarin heyecanini paylasmamiz, güçlerini kendimize katmamizdir. Her bir gencimizin bir parçasi oldugu, bu yolda biz sizin için, sizin sekillendireceginiz gelecegimiz için çalisiyoruz’’ ifadelerini kullandi. Sahin, mesajinin devaminda ise “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, degerlerini korumasinin, rekabet gücünü korumasinin, gelismesinin ve büyümesinin en büyük güvencesi sizsiniz. Tarihimize bu nedenle dikkatle bakmaniz gerekiyor. Orada hepimiz için sayisiz dersler var. Hepimiz kendi yerel tarihlerimizi yazmamizin ötesinde bu ülke için de bir tarihi yeniden yaziyoruz. Topragimizla, bayragimizla, ekonomimizle, sanayimizle, tariminizla her an tarihin sahitleriyiz. Bu degerlerin her biri sizin, sizin devam ettireceginiz nesillerin. Bu nedenle 19 Mayis ruhunu her anlamda özümsemeli, anlamali, anlatmalisiniz. Her birinizin güzel gözlerinde bu isigi gören öncelikle bir anne, çesitli görevlerin emanetçisi, bir yönetici, bu gazi sehrin emini olarak sizlere güveniyor, her bir basarinizla gururlaniyor, bu millet için hayirli her bir fikrinize sahip çikmaya çalisiyorum. Bizlere bu cennet vatani emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Kurtulus Savasi’nin tüm kahramanlarini rahmet, saygi ve sükranla aniyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile