Fatma Uslu Anaokulu Açıldı

Fatma Uslu Anaokulu Açıldı

Adıyaman Valiliği`nin başlattığı `Okulumu Yap` Kampanyası kapsamında Safoğulları Şirketler Grubu adına yaptırılan Fatma Uslu Anaokulu`nun açılışı gerçekleştirildi.

Safoğulları Şirketler Grubu adına yaptırılan Fatmu Uslu Anaokulu`nun açılışına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Rektör. Prof. Dr. Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okulun açılışında konuşan Safoğulları Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, kendileri için istisnai bir gün olduğunu ve 1992 yılında ebediyete intikal edenannelerinin adına okul yaptırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Mustafa Uslu, annelerinin adını yaşatmak adına 6 kardeşinin bu okulu yaptırdığını belirterek, 200 bin TL`ye mal olan okulun 2 ay içersinde tamamlandığını söyledi. Eğitime önem verilmesi gerektiğini aktaran Uslu, muasır medeniyetlere ulaşmanın yolunun eğitimli toplumdan geçtiğini söyleyerek sözlerine son verdi

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise, kurumu ve şahsı adına Uslu ailesine teşekkürlerini ileterek, hayırseverlerin eğitime daha fazla katkı sağlaması gerektiğini dile getirdi. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, toplumun eğitiminin sadece devlete bağlı olmadığını ve hayırseverlerinde eğitime katkı sağlaması gerektiğine işaret ederek, çevre illere göre Adıyaman`ın geride olduğunu fakat daha fazla gayretle çevre illerin seviyesine ulaşılacağını vurguladı. Vali Ramazan Sodan, düzenledikleri kampanya ile güzel neticeler aldıklarını belirterek, 9 anaokulu, 2 ilköğretim okulu, 240 kişilik öğrenci yurdu yapıldığını belirterek, Merinos Şirketler Grubu`nun ise bir fakülte yapacağını söyledi. 2007 yılında Adıyaman`da 7 olan anaokulu sayısının bugün 30 olduğunun altını çizen Vali Sodan, anaokulu okullaşma oranının yüzde 10`lardan yüzde 50`lere ulaştığını söyleyerek anaokulunun önemine dikkat çekti. Açılış konuşmalarının ardından anaokulu öğrencileri tarafındanküçük bir gösteri yapılırken, halkoyunları ekipleri gösterilerini sundu. Mustafa Uslu`ya Vali Ramazan sodan tarafından plaket verildi. Daha sonra Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından okunan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile