15 Temmuz Özgürlük Meydani’nda Atatürk Aniti önünde gerçeklesen törene Kaymakam Avni Kula, Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Fatih Kale, resmi daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri sehit yakinlari ve ögrenciler katildi.
Tören, Kaymakam Avni Kula ve Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk konulmasi, bir dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.
Daha sonra Fatsa Garnizon Komutani Personel Astegmen Mehmet Yazgan törende yaptigi konusmada, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasina temel teskil eden 30 Agustos 1922’de kazandigimiz büyük zaferin 101. yilini ulusça kutlamanin hakli gurur ve heyecanini yasiyoruz. Asil Türk milleti kahraman Türk ordusu ile birlikte varligina ve vatanina kast edenlere karsi 101 yil önce bugün kahramanlik ve seref dolu tarihinden aldigi kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varolus mücadelesi sonucunda esine tarihte az rastlanir bir zafer kazanmistir" dedi.
Ögrenciler tarafindan günün anlam ve önemine uygun siirlerin okunmasinin ardindan tören sona erdi.
15 Temmuz Özgürlük Meydani’ndaki törenden sonra Kaymakam Avni Kula makaminda tebrikleri kabul etti.
Fatsa'da 30 Agustos Kutlamasi
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 101. yildönümü tüm yurt genelinde oldugu gibi Ordu’nun Fatsa ilçesinde de törenle kutlandi.



















