Fatsa'da Su Baskını

Fatsa'da Su Baskını

Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Özel Sanayi Sitesi’ni sular altında bıraktı.

Fatsa’da etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Özel Sanayi Sitesi’ndeki bazı iş yerlerini su bastı. Fatsa Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar, sabah saatlerinde başlayan ve devam eden etkili sağanak yağışın yaklaşık 15 iş yerini sular altında bıraktığını açıkladı.

Dün gece saatlerinde belediye tarafından sağanak yağışı ve sel felaketi ile ilgili anonsla ilgili yapılan açıklama sonrası iş yerlerinde nöbet tuttuklarını belirten Yusuf Kaynar, “Ramazan Bayramı’nın birinci günü büyük bir sel felaketi yaşamıştık. İkinci bir sel felaketi ile şuan karşı karşıyayız. Yağmurlu bir bölgede yaşıyoruz ve bu yıl çok fazla yağışlar bölgemizde etkili olacağını yetkililerden duyuyoruz. Yetkililerden talebimiz bizim sanayi sitemizin biran önce bu problemi çözülmesi gerekiyor. Kot seviyesi düşük bir yer olduğu için sanayi sitemizin bazı bölümleri o yüzden su baskınları ile karşı karşıya kalıyor. Etkili olan yağmur sonrası her zaman sel mi olacak korkusu bizleri sarıyor. Geçen seldeki gibi bir daha esnaflarımızın mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

Sanayi esnaflarından Ahmet Ocak ise yaptığı açıklamada, “Alt yapı sıkıntısı yüzünden sanayi setimizdeki işyerlerimizi su basıyor. Biran önce bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Her yağmur yağdığında tedirgin oluyoruz” diye konuştu.

Sağanak yağış, merkez mahallelerde de etkili oldu. Rögarlar patladı ve çok sayıda iş yerini su bastı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Fatsa Belediyesi ekipleri su basan yerlerdeki çalınmalarını sürdürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile