'Fatura' Kavgasinin Cinayetinin Zanlisi Hakim Karsisinda

'Fatura' Kavgasinin Cinayetinin Zanlisi Hakim Karsisinda

Konya’da su faturasi nedeniyle tartistigi kiracisini silahla öldürdügü, bir kisiyi de yaraladigi gerekçesiyle yargilanan ev sahibi hakkinda "kasten öldürme ve kasten öldürmeye tesebbüs" suçlarindan ilk kez hakim karsisina çikti.

Olay, 9 Mayis Pazartesi günü saat 20.30 siralarinda merkez Meram ilçesi Kovanagzi Mahallesi Yaz Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 katli müstakil evin 1. katinda oturan Hüseyin M. (31), faturalari ödemedigi iddiasiyla evinden getirdigi tüfekle kiracisi Mevlüt Kapan’i vurarak öldürdü, kavgayi ayirmak isteyen Mehmet Ali G.’yi ise parmagindan yaraladi. Cinayet süphelisi Hüseyin M., olayin ardindan polis tarafindan gözaltina alindi. Zanli, emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi.

3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya tutuklu sanik Hüseyin M. ile taraf yakinlari ve avukatlari katildi.

Mahkeme heyeti tarafindan söz verilen sanik Hüseyin M., "Medyada hakkimda haberler çikti ama ben 13 lira için adam öldürmedim. Daha önceki günlerde de maktul, aramizdaki tartisma nedeniyle bana küfürler etmisti. Olay günü öldürme amaciyla hareket etmedim. Öldürme niyetim yoktu" ifadelerini kullandi.

“Kimse yaklasmasin hepinizi vururum”

Olayda hayatini kaybeden Mevlüt Kapan’in esi Havva Nur Kapan ise sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi. Oturduklari eve bir yil önce tasindiklarini belirten Havva Nur Kapan, "Olaydan 2 gün önce esim ve sanik su faturasi için konustular ama aralarinda küfürlesme olmadi. Olsa mutlaka duyardim. Pazartesi günü ise esim eve geldikten sonra arkadasi geldi. 10 dakika sonra bir el silah sesi geldi, hemen ardindan 2 el daha silah sesi gelince ben de disari çiktim. Esimin yaralandigini görünce kosarak yanina gittim. Esim kucagimda yatarken bana ’hakkini helal et’ dedi.

Hüseyin, yardim etmeye çalisanlara ise tüfegini dogrultup ’Kimse yaklasmasin hepinizi vururum" diye konustu.

Olayda yaralanan ve saniktan sikayetçi olan Mehmet Ali G., "Olaya tanik oldum. Sanik, maktul Mevlüt’ü vurduktan sonra etrafina gelenleri yaklastirmadi ve ’Ölsün burada’ dedi.

Ardindan bana da ates etti" ifadelerini kullandi.

"Takim elbise giyip gelmissin ama saygisizlik yapiyorsun”

Durusmada tanik olarak dinlenen, E.A. da sanik Hüseyin M.’nin, Mevlüt Kapan’a ates ettikten sonra, Mevlüt Kapan’a yardim için gitmeye çalisanlari ’Birakin ölsün’ diyerek evin bahçesine sokmadigini öne sürdü.

Sanik bu ifade üzerine kendisine söz verilmeden "Yalan söylüyor" savunmasini yapmasi üzerine mahkeme baskani saniga "Takim elbise giyip gelmissin ama saygisizlik yapiyorsun. Saygili olacaksin ve konusurken izin isteyeceksin" diyerek tepki gösterdi. Sanik Hüseyin M., ise mahkeme baskani ve heyetinden özür diledi.

Iddia makami durusmada açikladigi mütalaasinda sanik Hüseyin M.’nin maktul Mevlüt Kapan’i "kasten öldürme" suçundan müebbet, katilan Mehmet Ali G.’yi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi. Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile