Fay Hattı Bozuyor, Belediye Düzeltiyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden geçmekte olan 3 kilometre uzunluğundaki fay hattı, ilçenin cadde ve sokaklarında önemli hasarlar yapıyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden geçmekte olan 3 kilometre uzunluğundaki fay hattı, ilçenin cadde ve sokaklarında önemli hasarlar yapıyor. Fay hattının yaptığı hasarı da belediye ekipleri düzelterek cadde ve sokaklarda trafiği aksatmadan geçişleri sağlıyor.
Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, "28 Mart 1969 yılında meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden sonra oluşan fay hattı son 3 yıldır en küçük bir sarsıntıda bile hareketlilik göstermektedir. Biz belediye olarak bu konuyu ilgili yerlere taşıdık. Gelip inceleme yaptılar. Bu alanları afet bölgesi ilan ettiler. Afet işleri tarafından 97 ev 20 iş yeri için boşaltma kararı çıktı. TOKİ tarafından hak sahiplerine konutları yapılacak. Ancak toplu konut için 20 dönümlük alan belirlendi. Arazinin değeri için
mahkeme aşamasında bekliyoruz" dedi.
Cadde ve sokakların hareketli fay hattı nedeniyle sürekli bozulduğunu belirten Ömer Karcı, "Fay hattının geçtiği bölgelerde yollarımız sürekli bozulmaktadır. Aynı zamanda içme suyu borularımız, kanalizasyon borularımız kırılmaktadır. Sürekli olarak fay hattı ile uğraşmaktayız. Fay hattı bozuyor, belediye olarak düzeltiyoruz. Bu da belediyemize önemli masraflar açmaktadır. Geçici olarak yolların dolguları yapılmakta. Başka da yapacak bir şey yok" dedi.
Fay hattının geçtiği bölgelerde çok sayıda evin duvarlarında önemli çatlakların olduğu gözlenirken, bazı evler tehlike arz ettiğinden boşaltıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile