Fazıl Say alkol alıp kendine gelmeden konuşmuş

Fazıl Say alkol alıp kendine gelmeden konuşmuş

KANALTÜRK ekranlarında yayınlanan Çıkmaz Sokak isimli programda Fazıl Say'ın geçtiğimiz günlerde arabesk müzik ve dinleyicileri hakkında söylediği sözler masaya yatırıldı.

Utku Görkem Kırdemir'in sunduğu programın dün akşamki bölümüne Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi Zekai Tunca, dünyanın en önemli tenorlarından biri olan Ahmed Ahmedov, arabesk müziğin önemli ismi Hakkı Bulut, Şiirlerin efendisi Ahmet Selçuk İlkan, pop müziğin başarılı ismi Bora Gencer, Fantazi müziği iki güçlü sesi Gökhan Güney ve İbrahim Erkal, Ankara türkülerinin yeni sesi Ankaralı Ayşe, Popstar şarkı yarışması ile ünlenen Mehtap, ve ünlü Dj Afrikalı Ali konuk oldu.

Geniş bir sanatçı kitlesinin ağırlandığı programda ünlü sanatçı Fazıl Say'ın "Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum" sözleri konuşuldu. Fazıl Say bir çok ünlü tarafından bu sözlerinden dolayı topa tutulurken Çıkmaz Sokak'ta ilk sözü Hakkı Bulut aldı.

Çağdaş, sosyal demokrat ve batı kültürü ile özdeşleşmiş bir kişiliğe sahip olduğunu iddia eden insanın, bu şekilde konuşmaması gerektiğini dile getiren Hakkı Bulut, Fazıl Say'ın sözlerini "Zırva" olarak nitelendirdi.

Ardından, Fazıl Say'ın sanatçılara ve Türk halkına hakaret ettiğini belirten Bulut, "Onun diliyle ona hitap etmemiz gerekir ama biz yine terbiyemizi takınarak onun kullandığı o sözü ona söylemeyeceğiz. Fazıl Say, bu ülkenin sanatçılarına ve onları dinleyen tüm insanlara yavşak diyor. Bu herhalde o gece bir şey içti kendine gelmeden bu lafı söyledi. Ya da şimdi pişmanlık duyuyordur" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Fazıl Say'a "Dünyaca ünlü piyanistimiz" diyerek hitap etmekle çok büyük yanlış yapıldığını dile getiren Bulut, "Bu ünlü dediğiniz piyanist gibi bu ülkede binlerce kişi var. Yurtdışına çıktığınız zaman milyonlarcası onun gibi çalar ama ünlü diye, diye kendini ünlü lanse etmiştir. Ünlü falan değildir" dedi.

FAZIL SAY BU İŞTE BİR MAŞA

Programın ilerleyen dakikalarında söz alan İbrahim Erkanl ise, "Fazıl Bey bu ülkedeki yaşamdan da memnun değil. Siyasetçilere kızıyor. Müzik dinleyenlere kızıyor. Önceden de 'Türkiye'yi terk edeceğim' dedi. Sevmedi çünkü Türkiye'yi. Şimdi de böyle bir tartışma çıkardı. Ben Fazıl Bey'i bu işte bir maşa gibi görüyorum, kullanılıyor diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE YETİŞEN MEYVE AVRUPA'DAKİ GİBİ DEĞİL

Ardından Fazıl Say'ın ülkesinden utandığını öne süren İbrahim Erkal, "O bir gerçeği bilmiyor Türkiye'de yetişen meyve Avrupa'daki gibi değil. Ordaki burdaki gibi değil" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile