Fazla Kiloları İçin Diyetisyene Gitti, Karnından 10 Kilo Kitle Çıktı

Bursa'da aşırı kilo aldığı gerekçesiyle hastaneye giden bir kadının karnından 10,1 kilogram ağırlığında bir kitle çıktı.

Yaklaşık 3 yıldır kilolarından kurtulmaya çalışan ve bu yüzden sürekli diyetisyene giden Ayla Kılınç (42)'ın, yapılan tetkik ve tahlillerin sonunda karnındaki şişkinliğin 10,1 kilogram ağırlığında urdan kaynaklandığı tespit edildi. Kılınç, Özel Bahar Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile hem kilolarından kurtuldu, hem de sağlığına kavuştu. Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt tarafından yapılan muayene ve tetkiklerin sonucunda Kılınç'ın karnındaki şişkinlik ve büyümenin tümoral bir kitleden kaynaklandığı belirlendi. Konuyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Kurt, “Hastamız yaklaşık 3 yıldır kilolarında kurtulmaya çalıştığını bize belirtti.

Fakat bir türlü karın bölgesinden kilo vermediğinden şikâyetçiydi. Yapılan tetkik ve tahlillerin sonucunda karın bölgesinde bir kitle olduğu anlaşıldı. Hemen ameliyata aldığımız hastanın karnından 10 kilogram 100 gram ağırlığında bir kitle çıktı.” diye konuştu.

Hastanın iyileşip taburcu olmasının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Kurt, halk tarafından bilinen yanlış algıların aslında ciddi rahatsızlıkların sebebi olabileceğine dikkat çekti. Karnındaki kitle alınarak sağlığına kavuşan Mahire Saygı ise diyetle vermeye çalıştığı kiloların kaynağının karnımdaki ur olduğunu öğrenince büyük şok yaşadığını dile getirdi. Saygı, “Diyetle değil ameliyatla 10 kilo zayıflamış oldum ve şu an kendimi kuş gibi hafif hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile