Feci Kazada Karnindaki 8 Aylik Bebegini Kaybetmisti, Sosyal Medyadan Çagrida Bulundu

Feci Kazada Karnindaki 8 Aylik Bebegini Kaybetmisti, Sosyal Medyadan Çagrida Bulundu

Sultangazi’de geçtigimiz haziran ayinda yasanan trafik kazasinda agir sekilde yaralanarak karnindaki 8 aylik bebegini kaybeden kadin, sosyal medyadan paylastigi videoda kazaya tanik olanlara kendilerine sahitlik yapmalari için çagrida bulundu. Hamile kadina olay yerindeki müdahale ani ise ambulansin kamerasina yansidi.

Olay geçtigimiz Haziran ayinda Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Bulvari üzerinde meydana gelmis ve sürücü Onur Algül’ün kullandigi otomobilde bulunan 8 aylik hamile esi Ebru Algül agir olmak üzere toplam 4 kisi yaralanmisti. Agir sekilde yaralanan Ebru Algül olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilmis ve yapilan tüm müdahalelere ragmen karnindaki 8 aylik bebegini kaybetmisti. Baba Onur Algül henüz dogmamis olan bebegini gözyaslari arasinda topraga verirken, 8 gün boyunca yogun bakimda yasam mücadelesi veren esi Ebru Algül ise 19 günlük tedavinin ardindan taburcu edilmisti. Olay günü iddiaya göre kirmizi isikta geçerek kazaya neden otomobil sürücüsü ise polis ekipleri tarafindan gözaltina alinmis ancak delil yetersizliginden dolayi ifadesi alindiktan sonra serbest birakilmisti.

Bebegini kaybeden anne kazaya sahit olanlara seslendi

Aradan geçen süreç içerisinde halen sehir disinda özel bir hastanede tedavi görmeye devam eden Ebru Algül sosyal medya hesabi üzerinden bir video yayinlayarak olay günü kazaya tanik olanlara kendilerine sahitlik yapmalari için yardim çagrisinda bulundu. Algül paylastigi videoda, "Ben Ebru Algül, 14 Haziran 2023 tarihinde gece saat 00.30 silarinda trafik kazasi geçirdik. Geçirdigimiz kazada arabayi kullanan esim karsi caddeye geçmek isterken kirmizi isik yanmasina ragmen sagdan gelen araç bize çarpti. Ben o sirada 8 aylik hamileydim. O kazada ben çocugumu kaybettim. Iç kanama, beyin kanamasi ve kalça kemiginden asagiya bacagim kirildi ameliyat oldum. 8 gün boyunca yogun bakimda kaldim. Toplamda 19 gün hastane sürecim oldu. Bize çarpan kisiler gelip bir geçmis olsun ya da bassagligi dilemediler. Biz ambulansin araç içi kamerasindan görünen görgü taniklarindan ifade vermelerini bekliyoruz. Kaza yaptigimiz yerde köprü oldugu için hiçbir sekilde kamera yok. Bizim kaza animizi göstermiyor. Bu yüzden de görgü tanigi sahit olmasi gerekiyor. Elinizi vicdaniniza koyun sizin de çocugunuz ölebilirdi. Ben hala daha kendime gelmis degilim ve ayakta zor duruyorum. Çocugum 2 yasinda. Ona bile annemler, esim destek sagliyor. Yani görgü sahitlerinin gelip karakola ifade vermesini bekliyoruz’’ dedi.



Kaza aninda araci kullanan Ebru Algül’ün esi Onur Algül, "6. ayin 14’ü yani 3 ay toplamda 91 gün oldu. Biz ailemin bulundugu araçla burada kirmizi isik bize yaniyordu bekledik. Yesil isik yandi ve yolumuza dogru devam ettik. Evimize dogru gidiyorduk. Fakat Diger taraftan gelen araç sürücüsü kirmizi isik ihlali yaparak çok süratli bir sekilde sag arka tarafa yani esimin oldugu kisma vurdu. Çarpmanin etkisiyle benim aracim dönmeye basladi.

Kaç tur attigini bilmiyorum. Benim aracim suralara kadar geldi. Benim esim 8 aylik hamileydi. Çarpmanin etkisiyle ben dogmamis bebegimi kaybettim. Çok sikintilar çekiyoruz. Esim su anda sehir disinda tedavi görüyor. Maddi olarak, manevi olarak, psikolojik olarak çok alt üst durumdayiz. Esim 8-9 gün boyunca yogun bakimda kaldi. Sezaryene aldilar. Hayati riski çok yüksekti. Beyin kanamasi, iç kanama, kalça kemiginde kirik, kuyruk sokumunda farkli farkli kiriklar, kalça kemiginden diz kapagina kadar platin takildi. Esimi kaybetmem olasiligi vardi. Bu kaza baska birinin de basina da gelebilirdi. Sizin de evladiniz ölebilirdi. Olay yerine gelen görgü taniklari abilerimiz, ablalarimiz hepsi dedi ki ’ben ifade verecegim’ diye hepsi benimle konustu.

Çogu kisi konustu.

Ben o zaman olayin sokundaydim ama her seyi hatirliyorum. Lütfen Allah rizasi için herkes elini vicdanina koysun. O abilerin, o vatandaslarin, o insanlarin bizlere ulasarak ifadelerini vermelerini talep ediyorum" dedi.



Saglik ekiplerinin ilk müdahalesi ambulansin kamerasina yansidi

Kaza sonrasindaki hamile kadina müdahale ani ambulans içindeki kameraya yansidi. Görüntülerde kaza nedeniyle çok sayida vatandasin olay yerine gelerek yardim etmeye çalistiklari ve saglik ekiplerinin müdahale ederek, yarali kadini sedyeye alarak ambulansa tasidiklari görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile