Fedakar Baba, Kizini Yasatabilmek Için Tek Koluyla Boyacilik Yapiyor

Fedakar Baba, Kizini Yasatabilmek Için Tek Koluyla Boyacilik Yapiyor

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde yasayan bedensel engelli baba, tek koluyla boyacilik yaparak ölümcül bir hastaliga yakalanan 15 yasindaki kizini tedavi ettirebilmek için mücadele ediyor.

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde yasayan 51 yasindaki bedensel engelli Dursun Kivrak ile 15 yasindaki ölümcül hastalikla mücadele eden kizinin hikayesi yürek burkuyor. 9 yasinda kolunu kaybeden Dursun Kivrak, malulen emekli olduktan sonra dogustan "Nörofibromatozis" hastaligina yakalanan kizinin tedavisi için tek koluyla boyacilik yapmaya basladi.

Dursun Kivrak kendisini, hastaligi sebebiyle okulu birakmak zorunda kalan kizi Filiz Kivrak’i yasatabilmeye adadi. Engelli baba, kizini tedavi ettirebilmek için tek kolu ile duvara tutunmaya çalisirken ölümcül hastaligina karsi mücadele veren Filiz ise babasina protez kol takilmasinin hayalini kuruyor.

Hastaligi önce saçlarindan, sonra da okulundan etti

Vücudunun tümör üretmesinden dolayi çok sayida ameliyat geçiren Filiz Kivrak, ameliyatlar öncesi kesilen çok sevdigi saçlarinin yerine gözyaslari içerisinde peruk takmaya basladi.



"Iyilesmek istiyorum”

Hastaligindan dolayi okulu biraktigini ve su anda açiktan devam ettirmeye çalistigini söyleyen Filiz Kivrak, “Nörofibromatozis hastasiyim. Sürekli hastaneye gidip geliyorum. Su an tedavim yok. Sürekli hastanedeyim. Son zamanlarda tansiyonum düsüyor. Hastaligimdan dolayi okula gidemiyorum. O yüzden açiktan okuyorum. Ailem benim yüzümden çok yoruluyor. Benim tek istegim babama protez kol takilmasi. Bir de iyilesmek istiyorum” dedi.



’Yemek yapmasini seviyorum’

En büyük hayalinin asçi olmak oldugunu belirten Filiz Kivrak, “Kaymakamlikta benim için kurs açabiliyorlarmis, ona yazilacagim. O sayede asçi olabilecegim. Yemek yapmasini seviyorum. Güzel yemekler yapabildigimi düsünüyorum, heves ediyorum. Güzel tatlilar yapiyorum. Evde de yemek yapiyorum. En çok tatli yapiyorum, çikolatali olanlari seviyorum” diye konustu.



“Boyacilik yaparak kizimin tedavisini ve ailemin geçimini sagliyorum”

Tek kolunun olmamasina ragmen kizini yatabilmek için çalismak zorunda oldugunu söyleyen baba Dursun Kivrak ise, “9 yasimda elektrik kazasi geçirdim ve kolumu kaybettim. Yasim 50 oldu. Halen boyacilik yaparak çalismaya devam ediyorum. Sakatligimdan dolayi emekliligim var ama o yetmiyor. Kizimin tedavileri oluyor. Bu yüzden boyacilik yapiyorum. Benim yapabilecegim baska da bir is yok. O yüzden yapamiyoruz. Kizim rahatsiz, onun tedavisi için ugrasiyorum. Sürekli Istanbul’a gelip gidiyoruz. Tek dilegimiz kizini sagligina kavusmasidir” seklinde konustu.



"Kizimin yüzünün gülmesi bizim için en önemlisi”

Tek istediginin kizinin hastaligina çare bulunmasi ve kizinin tedavi edilmesi oldugunu söyleyen Dursun Kivrak, “Bu yüzden Istanbul’a yakin zamanda yine gidecegiz. MR çekilecegiz. Neticeye göre karar verilecek. Tam olarak hastaliginin neden kaynaklandigini biz de bilmiyorum. Kizimin yüzünün gülmesi bizim için en önemlisi” ifadelerini kullandi.

“Istanbul’da kalacak yer için yardim bekliyoruz”

Nörofibromatozis hastasi kizinin Istanbul’da tedavi gördügünü belirten Hatice Kivrak (41) da, tek isteginin kizinin iyilesmesi oldugunu belirterek, "Istanbul’a gidiyoruz tedaviye, orada kalacak yer sorunumuz var. Kalacak yer sorunumuzu çözebilirlerse çok mutlu oluruz. Burada bir sey yapilmiyor, Istanbul’a bu yüzden çok sik gelip gidiyoruz. Tek istedigim evladimin iyilesmesi. Eger var ise bir çözümü, evladimin tedavi edilmesi. Baska bir sey istemiyoruz. Canimi istesinler vermeye raziyim. Yeter ki evladimi iyilestirsinler. MR çekilecek, endoskopi çekilecek, 13-14 bölümden Istanbul’dan takip ediliyoruz. MR’da 2,5 saat kaliyor. Çiktigi zaman yürüyemiyor bile. Kalkamiyor, çünkü kipirdamadan durmasi gerekiyor. Ultrason çekilecek. Vücudunun birçok yerinde tümör var. Doktorumuz bir tane ilaç oldugunu fakat Türkiye’ye gelir mi gelmez mi bilmedigini söyledi, bu ilacin bir umut olabilecegini söyledi.

Su anda yurt disindaki fiyatinin 1,5 milyon dolar oldugunu söylediler. Türkiye’nin bunu kabul edip onaylamasi gerektigini söyledi.

Bu ilacin tümörleri küçülttügünü ve yok etme derecesine getirdigini, o seviyede durdurdugunu söyledi.

Ilacin daha yeni oldugunu korona virüs asisi aranirken tesadüfen bulundugunu söyledi” dedi.



"Aniden yürüyemez oluyor"

Istanbul’da kalacak yer için yardim isteyen Hatice Kivrak, “Hayatimiz çok zor. Sürekli Istanbul’a gidip geliyoruz. Aniden yürüyemez oluyor. Aniden ambulans ile gitmek zorunda kaliyoruz. Bu aralar tansiyonu sürekli düsüyor. Sürekli Istanbul’a tedaviye gidiyoruz, orada da kimsemiz olmadigi için insanlarin yüzünü gözlüyoruz. En azindan bize Istanbul’da bir yer ayarlanmasi. Biz de bu sayede çocugumuzun tedavisini rahat yaptirabilelim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile