ÖSYM tarihinde tüm sorulara doğru cevap veren ilk bayan olan Türkiye birincisi Sümeyye Satin, sınavı kötü geçen öğrencilerin moralini bozmamasını, sıkı çalışmaları durumunda istediği bölümü kazanabileceklerini söyledi.
Diğer birinci Abdullah Coşkun ise bir yıl boyunca bilgisayar oyunu oynamadığını ifade etti.
Türkiye’de dereceye giren YGS birincileri Fatih Akdeniz Caddesi üzerindeki FEM Dershanesi konferans salonunda bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran FEM Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, sınavı kötü geçen öğrencilere çağrıda bulunarak, sıkı çalışmaları durumunda LYS’den alınacak puanla iyi bir üniversiteye girebileceklerini vurguladı. Türkiye birincilerinin Konya ve Osmaniye şehirlerinden çıktığına dikkat çeken Ardıç, “Başarı Anadolu’ya yayılıyor. Bunun irdelenmesi gerekir. Dershaneler fırsat eşitliği sağlıyor.” şeklinde konuştu.
Ardıç, birinci olan iki öğrenciye de sıfır kilometre Toyota marka bir otomobil hediye edeceklerini söyledi.
'DUALARLA BAŞARIYA ULAŞTIM'
Tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye YGS birincisi olan Sümeyye Nur Satin dershaneyi okulla birlikte yürüttüğünü aktardı. Okulda rehber hocasıyla yaptığı programı dershanedeki programıyla birleştirdiğini dile getiren Satin, “Büyüklerimizin dualarıyla başarıya ulaştığıma inanıyorum. Başarıda FEM yayınlarının da katkısı çok önemli. 200 bin kişi arasında yapılan denemeler, kendimizi yurt çapında denememizi sağladı. Olağanüstü çalışmadım. Hocamızın vermiş olduğu programı uyguladım. Sosyal hayatımdan çok feragat etmedim. Normal hayatıma devam ettim. Konu konu çalıştım. Dizi bile izliyorum. Tavsiyem, sınavları iyi geçmediyse moral bozmaya gerek yok. Bundan sonra sıkı çalışırlarsa istediği bölümü kazanırlar.” dedi.
Kızının sosyal hayatından büyük feragat etmediğini kaydeden Sümeyye Satin’in annesi Vahide Satin, “Sümeyye televizyona da baktı, oyununu da oynadı. Ben, onu küçük yaşta kitap okumaya yönlendirdim. Boş zamanlarında sürekli kitap okur. Kitap okuması başarının anahtarını getirdi.” diye konuştu.
'TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR’DAN FERAGAT ETMEK ÖNEMLİ'
Yedi kardeşin en küçüğü olan Türkiye YGS birincisi Abdullah Coşkun, sınava hazırlanmadan bir yıl önce oyun oynamayı bıraktığını söyledi.
Coşkun, “İnanmadan başarı gelmiyor. Fedakarlık yapmadan bir şey olmuyor. Bilgisayar, oyun, televizyon konusunda bir yıl feragat etmek önemli. Bilgisayar oynamanın da bir zamanı var. Örneğin ben yaz tatilinde bilgisayar daha fazla oynayacağım.” ifadelerini kullandı.
BAŞARISINI ‘TATBİKAT’A BORÇLU
Özel okullarda İstanbul birincisi aynı zamanda Türkiye 11.’si Ahmet Sefa, başarısını ‘tatbikat’ adını verdikleri sınava borçlu olduğunu belirtti.
Sefa, tatbikat sınavını şöyle anlattı: “YGS’den belli bir süre önce hiç bilmediğimiz bir okulda, hiç tanımadığımız öğrencilerle birlikte sınava giriyoruz. Sınav zille başlayıp, zille bitiyor. Emeği geçen öğretmenlerime teşekkür ediyorum.”
Fem'den Ygs Birincilerine Otomobil
Fırat Eğitim Kurumları (FEM) Dershaneleri, YGS'de birinci olan iki öğrencisini otomobille ödüllendirdi.