Fen Öğretmenlerine Materyal Tasarımı ve Kullanımı Eğitimi

Fen Öğretmenlerine Materyal Tasarımı ve Kullanımı Eğitimi

Amasya Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Orhan Karamustafaoğlu'nun hazırladığı TÜBİTAK destekli "Fen Öğretiminde Materyal Tasarımı ve Kullanımı Danışmanlığı" konulu proje kapsamında eğitim çalışmalarına başlandı.

Amasya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde fen bilgisi öğretmenleri ile öğretmen adaylarına yönelik verilen eğitimde fen ve teknoloji öğretiminde kullanabilecekleri somut materyal geliştirme ve kullanma becerisi kazandırılmasının amaçlandığını belirten Doç. Dr. Karamustafaoğlu, “Sayıları 30'u bulan kursiyerlerimizin gelmesiyle birlikte çalışmalarımıza başladık. Katılımcı öğretmen ve öğretmen adaylarının fen bilimlerine yönelik yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebilirsek ve özellikle kırsal alanlarda görev yapan ve laboratuvar imkanı olmayan öğretmenleri basit araç-gereçlerle yapacakları materyallerle birçok etkinlik gerçekleştirebilecekleri konusundaki tecrübelerimizi karşılıklı paylaşabilirsek amacımıza ulaşmış olacağız” dedi.

“Kurs süresince fen ve teknoloji öğretiminde öğrenci temelli yaklaşımlar, öğretim teknolojileri ve materyal geliştirme yaklaşımları, fen öğretimi için öğretim materyalleri, materyal tasarlama ve geliştirme süreci, öğretim programından seçilmiş konu ve kavramlara yönelik basit araç-gereçlerle materyal tasarımları, tasarlanan ve geliştirilen materyallerin günlük hayatla ilişkilendirilmesi konularını 56 derslik bir program içerisinde ele alacağız” diyen Karamustafaoğlu, projeyi üç üniversiteden aralarında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim elemanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz 'in de olduğu 12 öğretim elemanıyla birlikte yürüttüklerini söyledi.

Projenin açılış toplantısına Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere de katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile