Fenerbahçe Ankaragücü maçı  özeti (Goller havada uçuştu)

Fenerbahçe Ankaragücü maçı özeti (Goller havada uçuştu)

Fenerbahçe Kadıköy'de konuk ettiği Ankaragücü'nü Alex'in müthiş performansı ile darmadağın etti... Fenerbahçe, Ankaragücü'nü kaptanının gol şov yaptığı maçta 6-0'la geçip son haftaya lider girmeyi başardı...

Fenerbahçe Kadıköy'de konuk ettiği Ankaragücü'nü Alex'in müthiş performansı ile darmadağın etti... Fenerbahçe, Ankaragücü'nü kaptanının gol şov yaptığı maçta 6-0'la geçip son haftaya lider girmeyi başardı...

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun son 2 haftasına girilirken, Fenerbahçe, Ankaragücü karşısına alacağı 3 puanla son haftaya lider girip Sivas'tan da mutlu sonla dönmek amacıyla çıktı. Sarı lacivertliler, renktaşı karşısına sakatların iyileşmesi sayesinde tam kadro çıkarken, Ankara ekibinde sakatlıkları bulunan Sapara, Mehmet Çoğum, Ümit Kurt ve Muhammet forma giyemedi.

50 bin taraftarı önünde maça genelde yaptığı gibi hızlı bir giriş yapmayı amaçlayan Fenerbahçe, istediği başlangıcı yapamadı. Ankaragücü, sol kanattan rakip kaleye gitmeye çalışırken, Gökhan Gönül'ün her zamanki bindirmelerini yapamaması nedeniyle ilk bölümler pozisyonsuz geçildi.

Fenerbahçe Ankaragücü maçı  özeti (Goller havada uçuştu) MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Ankaragücü maçı  özeti (Goller havada uçuştu) MAÇTAN KARELER VE GOL SEVİNCİ İÇİN TIKLAYINIZ



Ancak Fenerbahçe, ilk önemli atağında golü buldu. 25. dakikada ceza sahasına giren Alex, Rajnoch ile girdiği mücadele sonunda yerde kaldı ve Cüneyt Çakır penaltı noktasına yürüdü. Atışı kullanan Alex, takımını 1-0 öne geçirdi. 2 dakika sonra atılan uzun topta bu kez Niang kaleci Senecky'nin müdahalesi sonrasına yerde kaldı. Çakır bu kez penaltının yanı sıra Slovak kaleciyi de kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Alex, Senecky'nin ardından Özden'i de ters köşeye gönderip farkı ikiye çıkardı.

İlk yarıyı rahat bir skorla kapatan sarı lacivertliler, ikinci 45 dakikaya da penaltıyla başladı. 47. dakikada Niang bu kez Özden'in müdahalesiyle yerde kaldı. Alex, bu sezonki 25. golünü atarak hem skoru 3-0'a getirdi, hem de sarı lacivertli formayla en golcü sezonuna ulaştı.

İkinci yarıda Gökhan'ın yerine oyuna giren Bekir, 74. dakikada selefini aratmayacak bir bindirmeyle farkı 4'e çıkardı. Maçın adamı Alex, 83. dakikada bir de serbest vuruş golü atarak 5-0'ı buldu. Alex uzetmada bir gol daha atarak maçı bitirdi.

Maçı 6-0 kazanan Fenerbahçe, son haftaya lider girip şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. 15. haftadan bu yana sahasında gol yemeyen sarı lacivertliler, Şükrü Saracoğlu'ndaki 17. maçında 14. galibiyetine ulaştı ve bu sezonu sahasında namağlup kapattı. .

13. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan kullandığı taç atışı ile ceza sahasına giren Mehmet Topuz'un sert şutu yandan dışarı gitti.

15. dakikada Niang'ın kaptığı topla buluşan Alex'in ceza sahası dışından vurduğu şut az farkla üstten dışarı gitti.

22. dakikada hızlı çıkan Ankaragücü sağ kanattan Uğur Uçar'ın ortasında Lugano'ya çarpan top kaleci Volkan'ı bir an şaşırttı fakat tehlikeyi önledi.

26. dakikada sağ kanattan Gökhan'ın yerden ortasında topla buluşan Alex içeriye girmek isterken yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösteri. Penaltıyı kullanan Alex topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi. 1-0

28. dakikada Ankaragücü ceza sahasında topla buluşan Niang kaleci Senecky tarafından düşürüldü ve hakem yine penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Senecky de kırmızı kart gördü.

30. dakikada Niang'ın kazandırdığı penaltıyı Alex kullandı ve Fenerbahçe'yi 2 farklı üstünlüğe taşıdı. 2-0

45. dakikada hızlı hücuma kalkan Fenerbahçe, Ankaragücü defansını eksik yakaladı. Mehmet Topuz'un pasında sağ kanatta topla buluşan Niang çaprazdan içeri girdi ve şutunu attı fakat yandan dışarı çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

47. dakikada Emre'nin pasında Niang savunmanın arkasına sarktı ve kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda Özden'in müdahalesi ile yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Alex, kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-0.

74. dakikada Fenerbahçe farkı dörde çıkardı. Bu dakikada Mehmet Topuz'un pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Bekir İrtegün rakibini çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı. Savunmada Rajnoch'a çarpan top kaleci Özden'i yanıltarak filelere gitti. 4-0.

80. dakikada Umut Sözen'in savunmanın arkasına attığı topla buluşan Uğur Uçar'ın sert şutunu kaleci Volkan son anda kornere çeldi.

83. dakikada Alex kendisinin 4., takımının 5. golünü kaydetti. Bu dakikada ceza alanı ön tarafında kazanılan serbest atışı Brezilyalı futbolcu, düzgün bir vuruşla kalecinin sağından filelere gönderdi. 5-0.

90. dakikada Fenerbahçe'nin altıncı golü geldi. Bu dakikada Mehmet Topuz'un savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Alex, kaleci Özden'in öne çıktığını görünce aşırdı. Meşin yuvarlak Özden'in üzerinden ağlarla buluştu. 6-0. Brezilyalı futbolcu, Ankaragücü'nü bugünkü maçta tam 5 gol atmayı başardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 6-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

FENERBAHÇE: 6-0 :ANKARAGÜCÜ

Stat: Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mustafa Emre Eyisoy

Fenerbahçe: Volkan 6, Gökhan Gönül 5 (Dk. 66 Bekir 6), Lugano 6, Yobo 5, Andre Santos 5, Mehmet 6, Emre 6 (Dk. 78 Caner ?), Selçuk 6, Stoch 5 (Dk. 67 Baroni 5), Alex 9, Niang 5

MKE Ankaragücü: Senecky 3, Uğur 6, Rajnoch 5, Aydın 5, Özgür 5, Adem 4, Kağan 4, Sestak 4 (Dk. 66 Turgut Doğan Şahin 4), Fatih Tekke 4 (Dk. 77 Umut Sözen ?), Murat Duruer 5, Vittek 3 (Dk. 29 Özden 4)

Goller: Dk. 26, 30 Alex ve 47 (pen) Dk. 85 ve 90 Alex, Dk. 74 Bekir (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 28 Senecky (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 7 Kağan, Dk. 47 Özden, Dk. 82 Aydın (MKE Ankaragücü), Dk. 46 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)

İKİNCİ KEZ TACI TAKACAK

Alex bu sezon “Gol kralı” olursa, Fenerbahçe formasıyla ligde ikinci kez bu başarıyı elde edecek.

Hücuma dönük orta alan oyuncusu olmasına rağmen gol yollarında forvetlerden daha etkili bir performans sergileyen Brezilyalı oyuncu, 2006-2007 sezonunda ilk kez krallık tacını takarak, Fenerbahçe'nin tarihindeki ilk yabancı “Gol kralı” olmuştu.

Transfer edildiği 2004-2005 sezonundan bu yana geçirdiği 7 sezonda, sarı-lacivertli takımda kırdığı rekorlar, elde ettiği unvanlar ve tarihe geçen golleriyle kulüp tarihine adını altın harflerle yazdıran Alex, 2006-2007'de takımı şampiyon olurken, aynı zamanda krallık sevincini de yaşamıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile