Fenerbahçe Bursaspor maçı sonucu ('Sağlam' darbe!)

Fenerbahçe Bursaspor maçı sonucu ('Sağlam' darbe!)

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Bursaspor'u konuk eden Fenerbahçe 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldı

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftada zirveyi yakından ilgilendiren maçta Fenerbahçe ile Bursaspor golsüz berabere kaldı. Bu sonucun ardından Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri Fenerbahçe'ye zirve yolunda çelme takarken, sarı-lacivertliler liderliği Trabzonspor'a kaptırmış oldu. Ayrıca Aykut Kocaman'lı F.Bahçe'nin 10 maçlık galibiyet serisi de bu beraberlikle son buldu.

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftada zirveyi yakından ilgilendiren maçta Fenerbahçe ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gol sesi çıkmadı ve iki takım puanları paylaştı.Kadıköy'de temposu yüksek mücadelede Fenerbahçe atak gözüksede aradığı golü bulamadı. Bursaspor ise etkili savunmasıyla zorlu deplasmanda bir puan almayı başardı.Bu beraberliğin ardından Fenerbahçe, Trabzonspor'un kazandığı haftada puanını 61 yaptı ama liderliği kaybetti. Üçüncü Bursaspor ise puanını 52'ye yükseltti.

Bursaspor'da Ali Tandoğan ve Ozan İpek gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü. Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Fenerbahçe, Eskişehirspor deplasmanına konuk olurken, Bursaspor kendi sahasında Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇIN FOTO GALERİSİ İÇİN
TIKLAYINIZ

KOCAMAN FORVETİ ÇİFTLEDİ!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile yaptığı mücadeleye, sakatlıkları bulunan Selçuk ve Emre'nin yokluğunda çift forvet oyuncusuyla çıktı.Sakatlığı nedeniyle bir süredir tedavisi süren Emre ile dün çekilen MR'ında sol arka adale bölgesinde yırtık tespit edilen Selçuk, takımları için önemli olan bu mücadelede forma giymezken, teknik direktör Kocaman iki futbolcunun yokluğunda iki forvet Niang ve Semih'in yer aldığı bir 11 kurdu.Fenerbahçe'de yabancı kontenjanı nedeniyle Bilica ve Güiza'nın yanı sıra İlhan da 18 kişilik kadroda yer almadı.

SAĞLAM GOLCÜLERİ KULÜBEDE OTURTTU

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe deplasmanına kalede Ivankov, savunmada Ali Tandoğan, İbrahim Öztürk, Serdar Aziz, Vederson, orta sahada Svensson, Ergic, ozan İpek, Volkan Şen, ileri uçta ise Batalla ve Miller 11'iyle çıktı.Sağlam, hücum oyuncularından Sercan Yıldırım, Turgay Bahadır ve Jozy Altidore'u yedek kulübesinde oturttu.

F.BAHÇE BASKILI, BURSASPOR TEMKİNLİ

Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda maça taraftarının da desteğiyle oldukça istekledi başladı. Sarı-lacivertliler ilk düdükle birlikte Bursaspor kalesine yüklenmeye başladı. Konuk ekip Bursaspor ilk dakikalarda Fenerbahçe'nin baskısı üzerinde orta sahayı kalabalık tutup kendi yarı sahasında açık vermemeye çalıştı.

KARŞILIKLI POZİSYONLAR

Bu baskı sonrasında Fenerbahçe maçın ilk ciddi atağını buldu. Maçın 8. dakikasında Semih Şentürk kaleci Ivankov ile karşı karşıya kaldı ama hakem Kuddusi Müftüoğlu, SemiH'in topu eliyle düzelttiğini işaret etti. Bu pozisyondan üç dakika sonra Bursaspor, Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Kenny Miller'ın şutunda Volkan gole izin vermedi. Miller'dan sonra ise Ali Tandoğan'ın ortasında uygun durumda olan Ozan İpek kale sahasında topu kafayla üstten dışarı attı. Karşılık pozisyonlarından ardından iki takım orta sahada baskıyı arttırarak gol pozisyonu vermemeye çalıştı. Fenerbahçe, Bursaspor'a göre daha atak gözüksede, yeşil-beyazlılar kalesinde ciddi tehlike yaşamadı.

KUDDUSÜ MÜFTÜOĞLU'NUN KARARLARI GERGİNLİK YARATTI!

Zorlu karşılaşmanın ilk yarısında hakem kararları oldukça tartışma yaşattı. Öncelikle Bursaspor'un attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. İlk yarının son dakikasında ise Semih Şentürk, Bursaspor ceza sahası içinde Serdar Aziz ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı, Müftüoğlu devam dedi. Pozisyonun devamında İbrahim Öztürk kale sahasında topa hamlesini yaptı ama meşin yuvarlağı uzaklaştıramadı. Sonrasında Ivankov topu kontrol ederken, Fenerbahçeli futbolcular geri pas itirazlarında bulundu. Müftüoğlu bu pozisyonun ardından ilk yarıda son düdğünü çaldı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

FENERBAHÇE İKİNCİ YARIDA DAHA İSTEKLİ

Kazanarak liderlik koltuğunu Trabzonspor'dan geri almak isteyen Fenerbahçe ikinci yarıya, ilk yarıya göre daha etkili başladı. Kanat oyuncularının da katkısıyla rakip yarı sahada etkili olan sarı-lacivertliler, Bursaspor savunmasına oldukça zor anlar yaşattı.

İBRAHİM VE SERDAR GEÇİT VERMİYOR!

Yeşil-beyazlı takımda özellikle savunmanın ortasında görev yapan İbrahim Öztürk ile Serdar Aziz gösterdikleri performansla Niang, Semih ve Alex üçlüsüne geçit vermemeye çalıştı. Ancak maçın 60. dakikasında Niang'ın indirdiği topta Alex kale sahasında uygun durumda kafa vuruşunu yaptı ama Ivankov gole izin vermedi. Bu pozisyon Fenerbahçe'nin ilk ciddi gol pozisyonu oldu.

BURSASPOR KONTRALARDA ETKİSİZ

Fenerbahçe'nin tempolu oyunu karşısında yarı sahasında çok adamla kalan ve kalesinde gol görmek istemeyen Bursaspor kaptığı toplarla hızlı ataklar geliştirdi. Yeşil-beyazlı ekip bu toplarda etkili olamayınca aradığı golü bulamadı.

KOCAMAN 70'E KADAR DAYANDI

Fenerbahçe liderlik için aradığı golü bulamayınca teknik direktör Aykut Kocaman oyuncu değişikliğine gitti. Karşılaşmanın 71. dakikasında Kocaman, Semih Şentürk ve Andre Santos'u kenara aldı. Bu isimlerin yerine Issiar Dia ve Caner Erkin oyuna girdi. Caner oyuna girdikten sonra sol bekte, Dia ise sol açıkta görev yaptı. Niang ise ileri uçta Semih'in çıkmasından sonra tek kaldı. Karşılaşmanın 80. dakikasından sonra ise Özer'in yerine genç Gökay görev yaptı.

SAĞLAM'DAN TAZE KAN!

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam ilk oyuncu değişikliğini 75. dakikada yaptı. Bu dakikada Ali Tandoğan oyundan çıkarken, yerine Bekir Ozan girdi. Maçın 80. dakikasında Volkan Şen'in yerine Sercan Yıldırım oyuna giren isim oldu.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Fenerbahçe ve Bursaspor da oldukça ciddi pozisyonlar bulsada meşin yuvarlağı filelere göndermeyi başaramadı. Özellikle Alex'in kafasında Ivankov topu köşeden çıkartarak maçın kader adamlarından oldu. Kadıköy'de son düdük çaldığında ise iki takım birer puanla haftayı tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

12. dakikada Ozan İpek'in pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Miller'in vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
16. dakikada sağdan Ali'nin ortasında ceza alanı içinde arka direkte müsait durumda Ozan İpek'in kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.
34. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Niang'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
36. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan ortasında ceza alanı içinde arka direkte müsait durumda topu önünde bulan Niang, kötü bir vuruş yapınca, sarı-lacivertliler önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
41. dakikada Andre Santos'un soldan ortasında, ceza alanı içinde Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
45+1. dakikada Gökhan Gönül'ün uzun taç atışında ceza alanı içinde Serdar Aziz ile ikili mücadelede Semih yerde kaldı. Fenerbahçeli oyuncuların penaltı beklediği pozisyonda hakem Kuddusi Müftüoğlu 'devam' derken, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu dışarı çıkmadan sol çizgide yakalayan Özer, altı pasa gönderdi. Savunmada İbrahim'in müdahale ettiği meşin yuvarlağı kaleci Ivankov kale önünde kontrol etti. Bu pozisyondan sonra hakem karşılaşmayı bitirirken, sarı-lacivertli futbolcular hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun çevresini sararak, itiraz ettiler.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

56. dakikada sağdan Mehmet Topuz'un ortasında penaltı noktası üzerinde Alex'in kafa vuruşunda, altı pasta Semih'ten önce topa kafayla müdahale eden İbrahim, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
59. dakikada Mehmet Topuz'un ceza alanı dışından sağ çaprazdan sert şutunda, top az farkla üstten auta gitti.
61. dakikada soldan Yobo'nun ortasında ceza alanı içinde Niang'nın kafayla indirdiği topa altı pasta Alex'in yatarak yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Ivankov topu kontrol etti.
66. dakikada ceza alanı dışından sağ çaprazdan serbest vuruş kullanan Alex'in kaleye gönderdiği top, direğin üstünden auta gitti.
67. dakikada ceza alanı dışından Vederson'un şutunda, top yandan auta çıktı.
73. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Alex'in ceza alanına gönderdiği topa altı pasta Lugano'nun vuruşunda, kaleci Ivankov iki hamlede topu kontrol etti.
81. dakikada Niang'ın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül'nün sert şutunda, top uzak direğin yanından auta çıktı.
86. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında ceza alanında iyi yükselen Alex'in vuruşunda, Brezilyalı futbolcuyla beraber yükselen Serdar Aziz'ın sırtına çarpan topu kaleci Ivankov son anda direğin dibinden tokatlarken, savunma topu uzaklaştırdı.
87. dakikada Sercan'ın pasıyla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Altidore'dan önce ileri çıkan kaleci Volkan Demirel, topu uzaklaştırdı.
90. dakikada Fenerbahçe'nin ceza alanın içinde kazandığı en direkt serbest vuruşta, Alex'in dokunduğu topa sert vuran Cristian'ın sert şutunda, meşin yuvarlak barajdan döndü.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos (Dk. 71 Dia), Mehmet Topuz, Cristian, Özer (Dk. 80 Gökay), Alex, Niang, Semih (Dk. 70 Caner)
Bursaspor: Ivankov, Ali (Dk. 75 Bekir Ozan), Serdar Aziz, İbrahim, Vederson, Volkan Şen (Dk. 80 Sercan), Svensson, Ergic, Ozan İpek, Batalla (Dk. 86 Altidore), Miller
Sarı Kartlar: Dk. 42 Volkan Şen, Dk. 50 Ozan İpek, Dk. 63 Ali, Dk. 72 İbrahim (Bursaspor), Dk. 56 Andre Santos (Fenerbahçe)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile