Fenerbahçe Eskişehirspor maçı özeti ve golleri izle

Fenerbahçe Eskişehirspor maçı özeti ve golleri izle. Fenerbahçe Eskişehirspor maçı sonucu. Fenerbahçe'nin 100.golünü kim attı? Fener Eskişehir maçı detaylı özeti ve maçtan dakikalar burada!

Fenerbahçe Eskişehirspor maçı özeti ve golleri izle. Fenerbahçe Eskişehirspor maçı sonucu. Fenerbahçe'nin 100.golünü kim attı? Fener Eskişehir maçı detaylı özeti ve maçtan dakikalar burada!

Spor Toto Süper Lig'i 11. hafta mücadelesinde lider Fenerbahçe sahasında ağırladığı Eskişehirspor'u 1-0 mağlup etti. por Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Eskişehirspor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler maçı 1-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Mücadeledeki tek gol ise 14. dakiakda Bienvenu'dan geldi.

Bu sonucun ardından Kanarya puanını 24'e yükselterek zirvedeki yerini korudu. Eskişehirspor ise 14 puanla 9. sırada kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı lacivertliler Henri Bienvenu'nün 14. dakikada attığı golle mücadeleyi 1-0 kazanırken 19. dakikada Eskişehirspor'un savunma oyuncusu Nadarevic gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Son dakikalarda Dede'nin müthiş vuruşunu Volkan Demirel aynı güzellikte kurtarınca karşılaşma 1-0 sona erdi. Bu galibiyetle beraber Fenerbahçe Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 635 güne çıkarmış oldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 27'ye çıkartırken Eskişehirspor 14 puanda kaldı. Sarı lacivertliler gelecek hafta Gençlerbirliği deplasmanına konuk olurken Eskişehirspor sahasında Ankaragücü'nü ağırlayacak.

İLK YARIDA BIENVENU FIRTINASI


Fenerbahçe'nin sezon başında Young Boys takımından transfer ettiği forvet Henri Bienvenu, Eskişehirspor karşılaşmasında oynadığı futbolla göz doldurdu.

Niang'ın gidişi ile forvet hattındaki sıkıntıya çare olması amacıyla transfer edilen ve bir süredir kafalarda soru işaretleri yaratan Bienvenu, kırmızzı siyahlı ekip karşısında oynadığı futbolla yüzleri güldürdü. Karşılaşmanın 14. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren isim olan golcü futbolcu, 19. dakikada Eskişehirsporlu Nadarevic'in kırmızı kart görmesinde yine başroldeydi.

Kaptan Alex ile uyum sağlayamadığı eleştirilerine maruz kalan Bienvenu, Eskişehirspor karşılaşmasında Brezilyalı futbolcu ile olan uyumu dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Bienvenu'nun attığı golün asistini Alex de Souza yaptı.

ALEX VARSA GOL VAR!

Süper Lig'in 9. haftasında Karabükspor ile oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören ve geçtiğimiz hafta Sivasspor maçında oynamayan Alex de Souza, Eskişehirspor karşılaşmasında sahadaydı.

Fenerbahçe'nin deplasmanda Sivasspor'a 2-0 yenildiği maçta cezası nedeniyle oynamayan Alex, tekrar takıma gelişi ile farkını ortaya koydu. Sivasspor maçında Alex'in yokluğunda gol pozisyonu bile üretemeyen sarı lacivertliler, Eskişehirspor maçında oynadığı futbolla alkış toplarken Brezilyalı futbolcu Bienvenu'nün golünde ortayı açan isim oldu.

ESKİŞEHİRSPOR'DA PLANLAR ALT-ÜST!


Süper Lig'in 11. haftasında zorlu Fenerbahçe deplasmanına konuk olan Eskişehirspor, maça iyi başlamasına rağmen ilerleyen dakikalarda şanssızlıklar yakasını bırakmadı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Bienvenu'nün golü ile 1-0 geriye düşen Eskişehirspor, 19. dakikada Nadarevic'in kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı.

Mücadelenin 33. dakikasında ise Şilili futbolcu Rodrigo Tello'nun sakatlanarak oyundan çıkması kırmızı siyahlıların teknik direktörü Michael Skibbe'nin tüm planlarının alt üst olmasına neden oldu.

GÖKHAN VE EMRE YİNE KAPIŞTI!

Fenerbahçe'nin başarılı isimlerinden Emre Belözoğlu ile Gökhan Gönül, karşılaşmanın 65. dakikasında sözlü tartışma yaşadı. İki futbolcunun saha içinde yaşadığı tartışmayı araya giren Bekir ve Bilica sonlandırırken teknik direktörü Aykut Kocaman oyuncularını saha kenardan uyararak kavga etmemeleri konusunda uyardı.

Emre ve Gökhan, geçtiğimiz hafta Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan Türkiye-Hırvatistan maçında da saha içerisinde tartışmıştı.

BATUHAN GİRDİ İŞLER DEĞİŞTİ!

Fenerbahçe karşısında Nadarevic'in kırmızı kart görmesinin ardından 10 kişi kalan Eskişehirspor, sarı lacivertli kalede ender ataklar geliştirdi. 73. dakikada Mehmet Yıldız'ın yerine oyuna giren Batuhan, takımının hücumlarında etkili rol oynadı.

Oynadığı 73 dakika boyunca etkili olamayan Mehmet Yıldız'ın yerine dahil olan Batuhan, hava toplarındaki üstünlüğü ile takım arkadaşlarına gol pozisyonları yaratsa da Fenerbahçe'nin savunmacılarını ve kaleci Volkan'ı geçmeyi başaramadı.

STOCH DİREĞİ GEÇEMEDİ


Karşılaşmanın 60. dakikasında oyuna giren Miroslav Stoch, 79. dakikadaki şutunda direği geçemedi.

Eskişehirspor yarı alanında topla buluşan Stoch, kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topla buluştu. Sağ ayağına aldığı topa sert vuran Slovak oyuncunun şutu Ivesa'yı geçti ancak direğe takıldı.

DEDE'DEN MÜTHİŞ ŞUT!

Mücadelenin uzatma anlarında Eskişehirspor'da Dede, Fenerbahçe yarı sahasında topla iyi ilerledi. Ceza sahası dışından sert vuruşu ağlarla buluşmak üzereyken kaleci Volkan müthiş uzandı ve topu son anda tokatladı. Pozisyonun devamında Diego'nun vuruşu yandan auta gitti.

Maç boyunca etkili atak geliştirmekte başarılı olan Eskişehirspor, Dede'nin bu vuruşunda golle burun buruna kaldı ancak kaleci Volkan'ı geçmeyi başaramadı.

GÖKHAN GÖNÜL TOPARLANIYOR!

Sezon başından bu yana yaşadığı sakatlıklardan dolayı bir türlü eski performansına ulaşamayan Fenerbahçeli Gökhan Gönül, Eskişehirspor karşılaşmasında toparlanmış bir görüntü çizdi.

Geçtiğimiz hafta Milli Takım'daki performansı ile de eleştirilen başarılı savunmacı, Fenerbahçe'nin sağ kanattan geliştirdiği ataklarda sık sık ileriye çıkarak takımına destek verdi.

ZIEGLER'İN YOKLUĞUNDA UĞUR SAHADA!

Fenerbahçe'de İsviçreli savunma oyuncusu Reto Ziegler'in sakatlığı nedeniyle oynamadığı Eskişehirspor maçında sol bekte Uğur Boral görev aldı. Uzun süredir ilk 11'de sahaya çıkmayan Uğur Boral, 61. dakikada oyundan çıkana kadar başarılı bir görüntü çizerken sahanın en çok koşan isimleri arasında yer aldı.

Mücadelenin 61. dakikasında Miroslav Stoch oyuna girerken Uğur Boral kenara geldi ve Caner Erkin sol beke yerleşti

KOCAMAN YÖNETİMİNDE 100. GOL

Geçen sezon teknik direktörlük görevine getirilen Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe ligi 34 maçta 84 golle tamamlarken, bu sezonun 11. haftasında Eskişehirspor maçında atılan golle, 16 gol sayısına ulaşıldı. Böylece Sarı-lacivertliler Kocaman yönetimideki 100. golüne ulaştı.

Kocaman yönetiminde ligde ilk golü geçen sezonun ilk haftasında Saracoğlu Stadı'nda seyircisiz oynanan Antalyaspor maçında Semih Şentürk atarken, 100. gole yine bir forvet oyuncusu Bienvenu imzasını koydu.

MAÇTAN DAKİKALAR

91'Maçta en az 4 dakika uzatma süresi oynanacak.
90'Sağ kanattan serbest vuruş kazandı Eskişehir. Dede'nin kullandığı atışta topa kimse dokunamadı ve meşin yuvarlak doğrudan dışarı gitti.
89'Fenerbahçe'de Emre kenara geldi. Özer Hurmacı oyunda...
88'Alex'in ara pası Bienvenu'nün arkasında kaldı.
87'Hakemle konuşmaya devam eden Emre sarı kart gördü.
86'Maçta son anlara geliniyor.
85'Kamara sağ kanattan aldığı topla ceza yayına dik olarak sürdü. Yayın gerisinden sert vurdu ancak top üstten dışarı gitti.
84'Fenerbahçe'de Bekir, savunmada kestiği toplarla günün başarılı isimlerinden oldu.
83'Caner'in soldan ortasında Bienvenu topa dokundu ancak top kaleci Ivesa'da kaldı.
82'Karşılaşmada artık son 10 dakikanın içindeyiz.
81'Aykut Kocaman orta saha direncini sağlayacak bir hamle yaptı.
80'Fenerbahçe'de Cristian yerini Selçuk Şahin'e bıraktı.
80'Stoch'un ceza alanı dışından çektiği şut yan direkten döndü. Dönen topa Cristian vurmak istedi ancak vuruşu çok kötü...
79'Eskişehirspor bu dakikalarda daha etkili... Özellikle Serdar Özbayraktar oyunu rakip yarı alanda iyi organize ediyor.
78'Alex'in savunmanın arkasına attığı topta Bienvenu ofsayta yakalandı.
77'Caner'in ortasında Sezgin topu uzaklaştırdı.
76'Eskişehir yine organize geldi. Kamara'nın geriye bıraktığı topta Veysel kaleyi yokladı ancak top yandan dışarı gitti.
75'Eskişehir tehlikeli geldi. Batuhan'ın kafayla aşıttığı topta Serdar yay üzerinden sert vurdu ancak defans araya girdi.
72'Eskişehir'de Batuhan, Mehmet Yıldız'ın yerine oyuna girdi.
71'Biraz önce Gökhan Gönül ile tartışan Emre Belözoğlu bu sefer de Alper Potuk ile kısa süren bir tartışma yaşadı.
70'Bir kişi fazla oynayan Fenerbahçe, bu faktörden de ötürü topa daha fazla sahip olan taraf görünümünde...
69'Maçta son 20 dakikaya giriliyor.
68'Orta alanda rakibinden çok şık sıyrılan Alex süratle rakip ceza alanına hareketlendi. Stoch'a atmak istediği top defansta kaldı.
67'Eskişehirspor bu dakikalarda rakip yarı alanda daha sık gözükmeye başladı.
66'Bu arada saha içinde Gökhan Gönül ile Emre Belözoğlu arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
65'Alex'in korner atışında defans topu uzaklaştırdı.
64'Cristian yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Kaleci Ivesa uzandı ve topu kornere çeldi.
63'Fenerbahçe'de Gökhan Gönül bu akşam çok istekli bir oyun sergiliyor.
62'Maçta artık son yarım saatin içindeyiz.
61'Bu değişiklik sonrası Caner sol beke, Stoch ise sol açığa geçti.
60'Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini Miroslav Stoch'a bıraktı.
60'Alex'in sol çaprazdan aşırtma vuruş denemesi başarısız...
60'Miroslav Stoch az sonra oyuna girecek.
59'Ayak bileğini tutan Bilica'nın tedavisi için oyun durdu.
58'Diego uzaklardan kaleyi yokladı ancak top yandan dışarı gitti.
57'Sezgin'in ceza yayı üzerinden çektiği sert şutu, iyi yer tutan Volkan iki hamlede kontrol etti.
57'Sezgin'in ceza yayı üzerinden çektiği sert şutu, iyi yer tutan Volkan iki hamlede kontrol etti.
56'Bu kartla cezalı duruma düşen Bekir haftaya G.Birliği maçında forma giyemeyecek.
55'Dede'ye yaptığı faul sonrası Bekir sarı kart gördü.
54'Eskişehir'de Sezgin ve Kamara kart ceza sınırında bulunuyor.
53'Bu arada Bienvenu'nün tedavisi saha kenarında devam etti ve Kamerunlu golcü yeniden oyuna dahil oldu.
52'Alex'in kullandığı serbest vuruşu Diego kafayla karşıladı.
51'Bienvenu'nün sakatlığı nedeniyler oyun durdu.
50'Orta alanda Bienvenu'ye yaptığı faul sonrası Veysel sarı kart gördü.
49'Fenerbahçe'de ön alanda baskı var.
48'Kornerden gelen top sonrası Caner'in ceza alanı dışından vuruşu Ivesa'da kaldı.
47'Mehmet Topuz ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem köşe noktayı gösterdi. Penaltı kokan bir pozisyondu.
46'İkinci yarıya Eskişehirspor başladı.

FENERBAHÇE 1-0 ESKİŞEHİRSPOR İLK YARI SONUCU


45' Dede'nin soldan ortasında defans topu uzaklaştırdı. Açılan topu Serdar sağ kanattan ortaladı ancak top kaleci Volkan'da kaldı.
44'Eskişehirspor'da ise Dede ilk yarıda sol kanattan yaptığı bindirmelerle etkili olmaya çalıştı.
43' Bienvenu yaptığı presle rakip defansı çok zorluyor.
40'Caner'in pasında Uğur sol çaprazdan çizgiye inerken kaleye şutunu çekti ancak top direğe çarpıp yan ağlarda kaldı.
38' Dede'nin soldan ortasında Bilica'dan seken top kaleci Volkan'da kaldı.
37' Fenerbahçe taraftarı bu dakikalarda ev sahibi ekibi tüm gücüyle destekliyor.
36' Bu dakikalarda oyunun mutlak hakimi Fenerbahçe...
35' Gökhan'ın ortasında Bienvenu kafayı vurdu ancak top yandan dışarı gitti.
34' Fenerbahçe, defansın arkasına kaçırdığı oyuncularıyla gol bulmaya çalışıyor.
33' Eskişehir'de Tello yerini Serdar'a bıraktı.
33' Eskişehirspor'da Serdar Özbayraktar oyuna girecek.
33'Üst adelesini tutan Tello soyunma odasına gitti. Konuk ekipte zorunlu bir değişiklik olacak.
32'Tello orta sahada kendisini yere bıraktı. Şilili oyuncu için doktorlar sahaya girdi.
31' Karşılaşmada ilk yarım saat geride kaldı.
30' Tello'nun frikiği barajdan döndü.
29' Cristian, Alper'i faulle durdurdu. Yay'ın yaklaşık 2 metre gerisinden serbest vuruş kazandı Eskişehir.
28' Tello'nun köşe vuruşunu defans uzaklaştırdı.
26'Bienvenu uzaktan kaleyi yokladı ancak top yandan dışarı gitti.
25'İlk yirmi dakika 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçilirken ev sahibi ekip topu daha çok ayağında tutan takım görünümünde.
24'Eksik kalan Eskişehirspor, ilk dakikalardaki iştahlı görüntüsünden uzaklaşmaya başladı.
23'Michael Skibbe, 10 kişi kalan takımına kenardan oyuncu değişikliği ile müdahale etmeyi şimdilik düşünmüyor.
22'Gole ihtiyacı olan Eskişehirspor, 10 kişi olarak bunu başarmaya çalışacak.
21'Yay üzerinden kazanılan frikiği Alex kullandı. Top az farkla dışarı gitti.
20' Defansın arkasına sarkan Bienvenu gole giderken Nadarevic tarafından faulle durduruldu. Hakem, Fenerbahçe lehine frikiği verirken Safet Nadarevic'i oyundan attı.
19' Eskişehirspor 10 kişi. Nadarevic oyun dışı kaldı.
18'Caner'in ortasında Ivesa kalesinden çıkıp topu kontrol etti.
17'Erken gelen golle ilerleyen dakikalarda daha keyifli bir mücadele izleyebiliriz.
16'Kamara'nın sağdan ortasına Veysel Sarı kayarak vurdu ancak kaleci Volkan topu kontrol etti.
15' Emre'nin ceza sahasına doldurduğu topu Alex kafayla Bienvenu'ye indirdi. Kamerunlu golcünün kafa vuruşunu kaleci Ivesa ve Nadarevic çıkardı dönen topa Bienvenu bir kez daha kafayla vurdu ve top ağlarla buluştu.
14' GOOOLLL Henri Bienvenu
13' Caner ceza sahası dol çaprazından yerde vurdu ancak kaleci Ivesa uzanarak direk dibinde topu kontrol etti.
11'Alex rakip yarı alanın ortasında yerde kaldı. Faul atışını Emre kullandı. Bienvenu'ye attığı top doğrudan auta gitti.
10'Ziegler'in yokluğunda Fenerbahçe'de bu akşam Caner orta sahanın solunda, Uğur ise sol bekte görev yapıyor.
9'Caner'in soldan ortasında Bienvenu'den önce defans topu uzaklaştırdı.
8'Yaklaşık bir dakika rakip yarı alanda top çeviren Eskişehir'de Tello soldan ceza alanına girmeden ortasını yaptı ancak Mehmet Yıldız'dan önce son anda defans topu uzaklaştırdı.
7'Alex'in ara pasına Bienvenu haraketlendi ancak top kaleci Ivesa'da kaldı.
6'Gökhan Gönül'ün ortasında Alex topu kontrol edip dönerek vurmak istedi ancak defans başarılı...
5'Sezgin'in ceza sahasına doldurduğu topa Alper kafa vurmak istedi ancak top yandan dışarı gitti.
4'Mehmet Topuz'un sağ kanattan ortası kaleci Ivesa'da kaldı.
3'Cristian kullandığı atışı ancak top barajdan döndü.
2' Bülent Ertuğrul'un faulü sonrası kaleye yaklaşık 35 metre mesafeden frikik kazandı Fenerbahçe.
1' Mücadeleye Fenerbahçe başladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile