Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Fenerbahçe'de kaldığım sürece Alex takımımda görmek istediğim bir futbolcu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı futbolcu Alex De Souza'yı Fenerbahçe'de kaldığı sürece takımı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı futbolcu Alex De Souza'yı Fenerbahçe'de kaldığı sürece takımında görmek istediğini söyledi.

Sarı - lacivertli takımın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken, teknik direktör Aykut Kocaman, basın mensuplarıyla sohbet etti.

Kocaman, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan takım kaptanı Alex'le ilgili bir soruya, "Alex buradaki oyuncuların gelişimindeki en büyük etken. Alex'in bu düşüncelerle burada olması genç ve bütün oynucular için büyük bir şanstır. Ben de bu düşünceler ışığında Fenerbahçe'de kaldığım sürece Alex bu takımda görmek istediğim bir oyuncu." karşılığını verdi.

KOCAMAN'DAN CRİSTİAN, ANDRE SANTOS VE BİLİCA'YA DESTEK

Sarı - lacivertli takımda eleştirilerin odağında olan Brezilyalı futbolculardan Cristian, Andre Santos ve Bilica'ya sahip çıkan Aykut Kocaman, futbolcularının saha içindeyken taraftarlardan aldıkları tepkilerle daha geri gidebileceklerini savunarak, "Son dönemler istediğimiz gibi gitmiyor. Hoşgörüde bir azalma var; bu stada da yansıyor. Futbol içinde yanlışlar yapılıyor; futbol buna açık bir iş. Hesap kesimi transfer dönemi yapılır. Oyun oynanırken taraftarın sahaya verdiği enerji, gelişler gidişler yaşayan bir takımı daha olumsuz etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE BOZMAYA YÖNELİK FUTBOL ANLAYIŞI AĞIRLIKLI"

Geçen günlerde Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in Türkiye'de 1960'lardaki gibi futbol oynandığı yönündeki eleştirisi hatırlatılan Aykut Kocaman, bu görüşe farklı bir bakış açısı getirerek, "Aynı cümlelerde ısrar etmiyorum; ama Türkiye'de yapmaya yönelik değil de bozmaya yönelik bir oyun oynanıyordu. Ama son senelerde yapmaya yönelik futbol oynayan takımların sayısının arttığını söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

"TRANSFER İÇİN HENÜZ BİR PLANLAMA YAPMADIK"

Aykut Kocaman, basın mensuplarının transferle ilgili ısrarlı sorular karşısında, "Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ki transfer konusunda henüz bir planlamamız olmadı." dedi.

Kadrolarının çok güçlü olduğunu da kaydeden Kocaman, "Emre, Lugano, Uğur Boral, Özer ve Güiza geldikten sonra kuvvetli bir kadromuz var. Bizim temel sorunumuz. Bu kadroyu bir arada tutamamak." diye konuştu.

Şampiyonluk şansı olarak da Kocaman, şunları söyledi: "Eğer kalan 4 maçı kazanırsak, Trabzonspor da puan kaybederse şampiyonluğun en büyük favorisi biziz. Takımımın ikinci yarı bir üst daha fazla performans göstereceğine inanıyorum. Çünkü ben takımımda bunu görüyorum." şeklinde konuştu.

"EMRE'NİN SATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bu arada geçen günlerde gazetelerde Emre'nin İngiltere takımlarından Liverpool tarafından istendiği yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Kocaman, Emre Belözoğlu'nun transfer olmayı istese bile bu futbolcuyu satmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

Kocaman, Emre Belözoğlu'nun takımda oluşturmak istedikleri takım ruhunun temel taşlarından biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile