Festivale Türk-Yunan Dostlugu Damga Vurdu

Festivale Türk-Yunan Dostlugu Damga Vurdu

22. Alanya Uluslararasi Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde sahne alan ünlü sanatçi Ziynet Sali’nin konserine, Türk-Yunan dostlugu damgasini vurdu.

Alanya Belediyesi’nin 22’ncisini düzenledigi Alanya Uluslararasi Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci günü, DJ Tuense ve Ziynet Sali konserleriyle tamamlandi. Gün boyunca süren etkinlikler ve gösterilerin ardindan muhtesem konserlerle festival coskusu tavan yapti. Belediye Sarayi arkasinda gerçeklestirilen programda sahneye ilk olarak Radyo D’nin sevilen isimlerinde DJ Tuense çikti. Birbirinden hareketli sarkilariyla alani dolduran vatandaslari costuran DJ Tuense’ye, Belediye Baskan Danismani Nazmi Zavlak, minyatür sanatçisi Merve Karli’nin hazirladigi Alanya Gravürü’nü hediye etti. DJ Tuense performansinin ardindan sahneyi ünlü sanatçi Ziynet Sali’ye devretti.

Ziynet Sali’den müzik söleni

Türkiye’nin en popüler sanatçilarindan olan ve sarkilari hem ülkemizde hem de Balkanlar’da milyonlarca kisitarafindan dinlenen Ziynet Sali, alkislar esliginde sahneye geldi. Müzisyen kadrosu ve dansçilariyla festivale yakisir bir performans sergileyen Ziynet Sali, birbirinden güzel sarkilarini Alanya halkiyla beraber söyledi.

Alani tamamen dolduran dinleyiciler, müzik ve görsel sölenin tadini doyasiya çikardilar. Bazi vatandaslar da plajdan bu unutulmaz konsere sahitlik ettiler. Alkis ve tezahüratlarla sahneye gelen Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, sanatçi Ziynet Sali’ye tesekkür ederek, bir demet çiçek ve Merve Karli tarafindan yapilan Alanya Gravürü takdim etti. Hediyeleri çok begendigini söyleyen Ziynet Sali, Baskan Özçelik’le hatira fotografi çektirdi.

Sahnede Türk-Yunan dostluk rüzgari

Duygulu anlar yasayan sanatçi Ziynet Sali’ye bir de sürpriz yapildi. Festival kapsaminda Alanya Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Yunanistan’daki kardes sehri Nea Ionia delegasyonu üyeleri, ellerinde Türk ve Yunan bayraklariyla sahneye davet edildiler. Mübadele nedeniyle Alanya’dan giden Rumlarin torunlari, 102 yil sonra kente gelerek, dostluk rüzgarlari estirerek, Ziynet Sali ile birlikte Türkçe ve Yunanca sarkilar söylediler. Sarkilara, Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik ve Belediye Baskan Yardimcisi Murat Levent Koçak da eslik etti. Neo Ionia’dan gelen delegasyonda; Belediye Baskan Yardimcilari Georgios Stefas, Ionnis Lazaridis ve Georgia Tsompanidou ile Belediye Meclis Baskani Christos Anamourloglou yer aldi. Renkli görüntülere sahne olan Türk-Yunan dostlugu vurgusu, vatandaslar tarafindan dakikalarca alkislandi. Ziynet Sali konseri büyük bir coskuyla geç saatlere kadar sürdü. Öte yandan, festivalin son günü olan 26 Mayis Pazar günü, Belediye Sarayi arkasindaki sahnede DJ Suat Atesdagli ve Yeni Türkü yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile