Fethi Sekin Sehir Hastanesi Bölgede 'Skolyoz' Hastalarinin Umudu Oldu

Fethi Sekin Sehir Hastanesi Bölgede 'Skolyoz' Hastalarinin Umudu Oldu

Fethi Sekin Sehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji klinigi yaklasik 6 ay önce skolyoz ve kifoz vakalarina hizmet vermeye basladi. Hastane, Tunceli, Mus ve Bingöl basta olmak üzere çevre illerden gelen hastalarin ihtiyaçlarina uluslararasi standartlarda cevap veriyor.

Saglik Bakanligi tarafindan hizmete açilan ve sehir hastanelerinin altincisi olarak 1 Agustos 2018 tarihinde hasta kabulüne baslayan Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi, deneyimli saglik personeli, 5 yildizli otel konforundaki donanimi ve saglik alanindaki son teknolojiye sahip cihazlariyla dünya standartlarinda hizmet veriyor. Bu çerçevede Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünde yaklasik 6 ay önce skolyoz (omurga egriligi) hastalari için de hizmet vermeye baslandi. Bölgenin hasta sayisi ve ihtiyaçlarina uluslararasi standartlarda cevap veren, özellikli tedavi gerektiren skolyoz ve kifoz vakalarinin ihtiyacini karsilayacak olan hastane bünyesindeki bu merkez, bölgeye hitap etmeye devam ediyor. Skolyoz ameliyatlarinin gerçeklestirildigi ilk günden itibaren, Elazig basta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Mus, Malatya, Diyarbakir ve çevre illerden gelen 7 hasta gerçeklestirilen basarili operasyonlarla sagligina kavustu.

Skolyoz hastalarinin, tani, takip ve cerrahisini uyguladiklarini belirten Fethi Sekin Sehir Hastanesi Bashekim Yardimcisi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Opr. Dr. Oguz Kaya, ’’Skolyoz hastaligini, omurgada egrilik olarak niteleyebiliriz. Omurgadaki egrilikler sonrasinda hastalara cerrahi tedavi gerekebiliyor. Hastanemiz dört yildir açildi. Yaklasik 6 aydir, skolyoz ve kifoz ameliyatlarini hastanemizde yapmaktayiz. Simdiye kadar toplam 7 hastamizi ameliyat ettik, bunlardan iki tanesi agir deformite olan vakalarimizdi ve bu iki hastanin ameliyatina Prof. Dr. Bekir Yavuz Uçar hocamiz da istirak etti” dedi.

Bingöl’den gelerek Fethi Sekin Sehir Hastanesinde ameliyati basariyla gerçeklestirilen 14 yasindaki hastalari hakkinda bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Anil Agar ise ’’Vakamiz 14 yasinda kiz hasta. Bize Bingöl’den basvurmustu. Hastamiz yürüyüsünde ve omurgasinda egrilik sikayeti ile bize basvurdu. Hasta ve yakinlariyla görüsüp gerekli tetkikleri yaptiktan sonra hastanemizde tedavisini üstlendik. Ameliyat ettigimiz hastamiz, ergenlik yas ortalarinda çikan adölesan skolyoz olan bir hastamiz. Hasta yakinlarinin ve ailelerin özellikle dikkat etmesi gereken sey, çocuklarda omuz esitsizligi. Çocuklari çiplak gözle arkadan gördükleri zaman omurgalarinda egrilik olup olmadigini fark etmeleri bizim için önemli. Bu sekilde fark edilen hastalarin bir saglik kurulusuna basvurup omurga filmleri çekilmesi gerekmekte. Bizler de bu filmlerden açilari ölçüp ona göre hastalarin tedavi planlamasina basliyoruz’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile