Fethiye'de 'Mandala Ve Tas Boyama' Sergisi Açildi

Fethiye'de 'Mandala Ve Tas Boyama' Sergisi Açildi

Fethiye’de sanatçi Serap Senel’in ’Mandala ve Tas Boyama’ sergisi, Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açildi.



Birbirinden güzel eserlerin sergilendigi “Mandala ve Tas Boyama” sergisi açildi. Sanat galerisinde sergilenen eserlerin içinde tas boyamalari, tuvaller ve magnet modelleri yer aliyor. Mandala sanatinin insanlara pozitif enerji verdigini belirten sanatçi Senel, sergiden elde edilen karin sokak hayvanlari için harcanacagini ifade etti.



Serginin Pazar gününe kadar açik olacagi ögrenildi.

“Heryerde mandala seklini görebiliriz”

Sergi hakkinda bilgi veren Mandala sanatçisi Serap Senel, “Mandala sanatinin tarihi 40 bin yil öncesine kadar uzaniyor. Özellikle Uzak Dogu, Tibet ve Hindistan’da bulunan bazi magaralarda bu sekiller kullanilmis. Arkeologlar bu sekiller üzerinde çalismislar ve arastirmalar sonucunda, tanriyla bütünlesmenin, kisisel ve enerjisel olarak yükselmenin yollarini bu sekilde bulduklarini düsünmüsler. Bu sanat giderek yayginlasmis. Henüz ülkemizde çok yaygin olmasa da bu sanatla ugrasan belirli sanatçi arkadaslarimiz var ve giderek çogaliyor. Mandalinin faydalarini saymakla bitiremeyiz. Yasadigimiz her seyde de mandala seklini görebiliriz. Özellikle insanin gözü, bir portakali kestiginizde onun kesiti, bir karnabahar ve birçok sey. Mandala sekli içerir. Birçok sebzede, meyvede, bitkide bu sekilleri görebiliriz. Ben de naçizane olarak bu sekilleri tuval üzerine döküyorum. Merkezden baslayarak, akisa birakarak spontane gelisen bir eser çikiyor ortaya. Bu eserlerinin hepsinin uygun yerlere gitmesini ben de çok arzu ediyorum. ” seklinde konustu.



“Sergiyi sokak hayvanlari için açtim”

Serginin gelirinin sokak hayvanlari için kullanilacagini belirten Serap Senel, “Mandala çalismalarini 10 yildir yapiyorum. Bu sanata gönlümü verdim çünkü ailece doga ve hayvan severiz. Onlarin masraflarini karsilamakta zorlaniyoruz. Bu sergiyi de o amaçla açtik. Ilk iki sergimi de onlarin yararina açmistim. Tüm Fethiye halkina, hayvan severlere buradan selam olsun diyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile