Hayvanlarda ve özellikle de sigir ve koyunlarda yaygin olarak görülen bulasici bir cilt hastaligi olan sap hastaligi ile mücadele kapsaminda asi çalismalari devam ediyor.
Hayvancilik ile ugrasan üreticilerin en büyük korkulu rüyalarindan birisi olan sap hastaligi ile mücadele etkin bir sekilde devam ediyor. Fethiye Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Fethiye’de her yil rutin 2 doz uygulanan büyükbas sap asi sayisi bu yil 3 doza çikartildi. Ilk doz asilamaya 29 Ocak tarihinde baslandi. Kampanya kapsaminda Fethiye Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Veteriner Hekimleri Karacaören ve Gökçeovacik Mahallerinde asilama yapti. 31 Mart tarihine kadar kampanyamiz program dahilinde diger mahallelerde devam edecek.
Yetkililer sap hastaligi ile mücadele etmek için asinin yaninda hijyen, karantina ve izolasyon, hareket kisitlamalari ile egitim ve farkindalik olusturma konularinin da önemli oldugunu ifade etti.
Fethiye'de Sap Hastaligi Ile Mücadele Sürüyor
Mugla’nin Fethiye ilçesinde sap hastaligi ile ilgili asilama çalismalari devam ediyor.



















