Fethiye Kadın Meclisi'nin projesi Avrupa Bilim Vakfı tarafından birinci seçildi

Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İngiltere Kadın Platformu'nun (IKP) Birlikte Yürüttüğü 'Özgüven Geliştirme Programı', Avrupa Bilim Vakfı (Europe

Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İngiltere Kadın Platformu'nun (IKP) Birlikte Yürüttüğü 'Özgüven Geliştirme Programı', Avrupa Bilim Vakfı (European Science Foundation - ESF) tarafından birinci seçildi. Proje, 2010 yılı toplumsal projeler kategorisinde topluma en yararlı ve en başarılı proje ilan edildi.

Avrupa'da ileri düzeyde bilimsel araştırmaları özendirmek ve desteklemek amacıyla 1974 yılında kurulan ve 30 Avrupa ülkesinden 78 kuruluşun üye olduğu vakıf, 2010 yılının en iyi projesini seçti. Avrupa'da bilimsel araştırma alanında eşgüdüm ve işbirliğini kolaylaştırmak için çeşitli etkinlikler yürüten vakfın tercihi bu yılki Tercihi Türklerden yana oldu. Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İngiltere Kadın Platformu'nun işbirliği ile hazırladığı 'Bireylerde Özgüven Geliştirme Gökkuşağı Projesi' 2010 yılı toplumsal projeler kategorisinde topluma en yararlı ve en başarılı proje seçildi.

Kadınların kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini amaçlayan proje ile renklerle terapi ve resim kurslarıyla kadınlara özgüven gelişim programı uygulanıyor. Bu kapsamda Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Psikoloji Bilim Uzmanı Deniz Kader Şarlak ve Özden Bayraktar, ressam Bahar Sert eşliğinde kadınlara kurslar verildi.

Türkiye'den TÜBİTAK'ın da üye olduğu Avrupa Bilim Vakfı tarafından birinci seçilen proje ile ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kader Deniz Şarlak, sonucun kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti. Gelen başarının kollektif çalışmanın ürünü olduğunu kaydeden Şarlak, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Şarlak, "Yaptığımız bu çalışmalar 8 Kasım 2010 tarihinde Londra City Hall Büyük Şehir Belediye Binası'nda açıklanan finalde, 217 proje arasından topluma en yararlı ve başarılı proje olarak görüldü. Almış olunan bu ödül bizleri daha güçlendirerek çalışmalarımızın hızını artıracaktır. Bu programda biz kadınlarımızın kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini sağlamak, iletişim becerilerini geliştirmek, aile yapısının işlerliğini artırmak, aile üyeleri arasında saygı ve sevginin paylaşılmasını sağlamaktır. " dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile