Fethiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinden Teröre Tepki

Fethiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinden Teröre Tepki

Hakkari’nin Çukurca İlçesinde terör örgütü PKK’nın kurduğu mayınlı tuzak sonucu askerlerin şehit olmasına bir tepki de Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden geldi.

Dernek Başkanı Namık Ünal yaptığı açıklamada “Bıçak kemiğe dayandı diyorlar. Bu kemik kangren oldu bu kemiğin ameliyat olması gerekiyor” dedi

Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal “En son yaşanan terör saldırısı sonrası verdiğimiz şehitlerimizden dolayı yüreğimiz kan ağlamaya devam ediyor. Son günlerde bir bıçak kemiğe dayandı konusu var. 30 yıldan buyana bıçak kemik konusu devam ediyor. 1988 yılında başbakan Turgut Özal terörle ilgili açıklama yapıyor ve bıçak kemiğe dayandı diyordu. 1992 yılı dönemin başbakanı Süleyman Demirel açıklama yapıyor bıçak kemiğe dayandı diyordu. 1996 yılı başbakan Tansu Çiller açıklama yapıyor oda aynı şekilde artık bıçak kemiğe dayandı terör ya bitecek, ya bitecek diyordu. 1997 yılının başbakanı Mesut Yılmaz da aynı şekilde terör olayları ile ilgili olarak bıçak kemiğe dayandı diye bir açıklama yapıyor. 1999 yılında o dönemin Başbakanı Bülent Ecevit açıklama yapıyor oda bıçak kemiğe dayandı diyor. 14 Ağustos 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor oda aynı şekilde artık yeter bıçak kemiğe dayandı, bunun bedeli çok ağır olacaktır diyor. Herkes şunu çok iyi bilsin ki bu bıçak 30 yıldan buyana zaten kemikte. Bu kemik artık kangren olmuş durumdadır. Artık bu kemiğin ameliyat olması gerekmektedir. Bu nedenle terör denilen bu olay bekleyerek çözülemez. Bunlara gösterilen müsemmanın karşılığı askerlerimiz şehit düşmektedir. Bu nedenle kararlılıkla onların yaptığının aynısını onlara yaparak bu terör olayının önüne geçilebilir. Ülkemizde bu terör olaylarında1999–2000 yılları arasında 56 şehit. 2002-2007 arası 481 şehit vermişiz. 2007-2011 yılları arasında 517 şehit verdik. 12 Haziran 2011, 14 Ağustos 2011 tarihleri arasında da 2 ay içerisinde 45 şehit daha verdik. Bu nedenler artık bu teröre verilen müsemmanın son bulması ve akan kanlarımızın durması gerekmektedir” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile