Fethiye’Ye Sedye Taşıyabilen Motor Ambulanslar Geliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde İstanbul’un ardından ikinci deniz ambulans hizmeti getiriliyor. Ayrıca, Türkiye’de bir ilk olarak zor arazi şartları için geliştirilmiş, sedye taşıyabilen motor ambulanslar devreye sokulacak.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde İstanbul’un ardından ikinci deniz ambulans hizmeti getiriliyor. Ayrıca, Türkiye’de bir ilk olarak zor arazi şartları için geliştirilmiş, sedye taşıyabilen motor ambulanslar devreye sokulacak.

    Bir yıl içerisinde 112 Acil Servis istasyon sayısı 4’den 7’ye çıkartılan Fethiye’de, sağlık alanında güzel gelişmeler yaşanıyor. Fethiye Devlet Hastanesi’nin, Turizm Hastanesi yapılması için çalışmalar başlarken, şimdi de kentin 112 Acil Servis Üssü yapılması için çalışılıyor. Buna göre, ilk etapta ilçedeki 112 istasyon sayısı 10’a çıkarılacak. Artırılacak istasyon sayısı ile 3 bin 59 metrekare yüzölçümüne sahip Fethiye’de ekiplerin olaylara müdahale zamanı 10 dakikayı geçmeyecek.

MOTOR AMBULANS VE DENİZ AMBULANSI HİZMETE GİRECEK

Sağlık Bakanlığı’nın hava ambulansı hizmetinin yanı sıra yeni başlatılan deniz ambulansı hizmeti Türkiye’de ilk defa İstanbul ile birlikte Fethiye’de başlatılıyor. Bu yıl içerinde ihalesi yapılacak olan deniz ambulansı için Fethiye’de istasyon oluşturulacak. Deniz ambulansının denizdeki acil durumlarda bütün bölgeye hizmet vermesi hedefleniyor. Bunun yanında, Motokros sporlarında başarıya imza atan Fethiye’de yine sportif müsabakalardaki yaralanmalarda kullanılacak motor ambulans devreye sokulacak. Türkiye’de ilk kez bu hizmetin verileceği öğrenilirken motor ambulans 1 sedye taşıyabilecek özellikte dizayn edilecek.

"GİRİŞİMİLERİMİZ SONUÇ VERDİ"

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve bunların sonuç verdiğini söyledi. Bakanlığın oluru ile ilçedeki 7 olan 112 acil istasyonuna 3 tane daha ilave yapılacak. Bu süreçte ambulansların vakalara intikal olayı kısalmış olacak. Türkan, şöyle dedi:

    "Yıl sonuna kadar 10 tane istasyona ulaşmayı hedefliyoruz. Dün itibariyle yeni bir ambulans ilçemizde hizmet vermeye başladı. Hava ambulansı yanında yıl sonunda deniz ambulansı ihalesi yapılacak. İstanbul’dan sonra deniz ambulansı Fethiye’de hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca, zorlu araziler için motor ambulans hizmeti de Türkiye’de ilk defa Fethiye’de hizmete giriyor. Bu ambulansın en önemli özelliği, arkasında bir sedye barındırabilmesi.”

    AK Parti İlçe Başkanı Türkan, Fethiye Devlet Hastanesi MR hizmet alım ihalesinin de sonuçlandığını belirtirken, yüklenici firmanın 45 gün içerisinde bu cihazı hizmete sokacağını aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile