Fetih Gününde Ani'de Sela Sesleri Yükseldi

Fetih Gününde Ani'de Sela Sesleri Yükseldi

Kars’ta fetih gününde Ani’de sela sesleri yüksekli. Selçuklu Devleti hükümdari Sultan Alparslan’in 16 Agustos 1064’te Ani’yi fethinin 960’inci yil dönümü Ani Ören Yeri’nde düzenlenen törenle kutlandi.

Türkiye-Ermenistan sinirinda bulunan UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Ani Ören Yeri’nde düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programin açilisinda konusan Vali Ziya Polat, “Özel gündeyiz, Türk’ün imzasini Anadolu’ya attigi yerdeyiz. Anadolu’nun Türk’e, Türk’ün Anadolu’ya kavustugu yerdeyiz. Ne mutlu bize ki bu milletin bir evladiyiz. Ne mutlu bize ki bu topraklara sahibiz. Ne mutlu bize ki ilelebet bu topraklarda olacagimizi dünyaya duyurmusuz. Tüm atalarimizdan, tüm ecdadimizdan Allah razi olsun. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Tabii Ani ilklerin sehri, ilk fetih cami, ilk camimiz, ilk Türk sehri, ilk Türk mezarligi, Türklerin imzasini attigi yer, Anadolu’yu Türk yapan ecdadimizin imzasini attigi yer. Imanla, inançla bu topraklara mührümüzü vurdugumuz yer. Bu topraklarda ilelebet kalacagimizi anlattigimiz yer” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Ani’nin fethi kutlamalari folklor gösteriler, asiklarin ve Erzurum Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi’nin seslendirdigi mehter marslariyla devam etti. Etkinlikler Türki Cumhuriyetlerinden katilan folklor ekiplerinin gösterinin ardindan yapilan yürüyüsle son buldu. Yürüyüs esnasindan ilk Türk Camisi, Ebu’l Menüçihr Camii’nden okunan sela Ani’de yankilandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile