FETÖ'nün 'Gaybubet Evlerine' Yönelik Sorusturmada 29 Gözalti Karari

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturmada haklarinda gözalti karari verilen süpheliler arasinda kamuda aktif görevde olan 3 ögretmen ile meslekten ihraç edilmis emniyet müdürü, kaymakam adayi, mülkiye müfettisi, ögretmen, ögretim üyesi ile doktorlar yer aliyorSüphelilerden 24'ü es zamanli operasyonda yakalanirken, aralarinda meslekten ihraç edilmis emniyet müdürünün de bulundugu 5 kisi ise araniyor.

Fetullahçi Terör Örgütünün (FETÖ) "gaybubet evlerine" yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda, haklarinda gözalti karari verilen 29 süpheli arasinda kamuda aktif görevde olan 3 ögretmen ile meslekten ihraç edilmis emniyet müdürü, kaymakam adayi, mülkiye müfettisi, ögretmen, ögretim üyesi ile doktorlar yer aliyor.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda, FETÖ'nün faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik çalismalarda, haklarinda sorusturma yürütülen FETÖ'ye müzahir sahislarin, gözaltina alinmalari veya tutuklanmalarinin önüne geçilmesi için tedbir aldiklari tespit edildi.

Firari olarak aranan bazi süphelilerin sahte kimlik kullandiklari, daha önce ikamet ettikleri ilçe ve mahalle gibi bölgelerden tasindiklari, akrabalarinin ikamet adresi olmayan ve çok göz önünde olmayacak sakin yerlerde, yalan beyanda bulunarak veya haklarinda herhangi bir adli islem bulunmayan FETÖ'ye müzahir sahislarin adina ev kiraladiklari tespit edilirken bazilarinin da bu evlerde desifre olmamak amaciyla gruplar halinde bir evde kaldiklari belirlendi.

Kullandiklari telefon hatlarini baska hatlara yönlendirerek konum ve irtibat bilgileri gibi teknik bilgileri gizlemeye çalisan süphelilerin ikamet ettikleri evlerde tasinabilir WI-FI veya VPN kullandiklari belirlendi.

FETÖ/PDY silahli terör örgütüne müzahir sahislarin bu durumlarini "Yok olma, bulunmama" anlamina gelen "gaybubet" olarak adlandirdiklari, firari süphelilerin ikamet ettikleri evleri ise "güvenli ev" anlamina gelen "gaybubet evi" olarak adlandirdiklari saptandi.

- Es zamanli operasyonlar düzenlendi

Sorusturma kapsaminda Istanbul'da faaliyet gösteren gaybubet evlerine yönelik ve halen örgüt içerisinde aktif olarak faaliyet yürüttügü degerlendirilen 29 süphelinin yakalanmasina ve suç unsurlarinin ele geçirilmesine yönelik sabah saatlerinde düzenlenen es zamanli operasyonlarda 24 süpheli gözaltina alindi.

Gözaltina alinan süpheliler arasinda kamuda aktif görevde olan 3 ögretmen ile meslekten ihraç edilmis kaymakam adayi, mülkiye müfettisi, ögretmen, arastirma görevlisi, komiser yardimcisi, polis memuru, astsubay, doktor ögretim üyesi ve ev hanimlari yer aliyor.

Aralarinda meslekten ihraç edilmis emniyet müdürünün de bulundugu 5 kisiyi ise arama çalismalari sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile