FETÖ Operasyonunda Çarpici Detaylar Ortaya Çikti

Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi’na (FETÖ/PDY) yönelik yapilan ve 9 süphelinin yakalandigi operasyona iliskin yeni detaylari ulasildi. Eski polis müdürü Nazmi Ardiç’in esi "Mukaddes" kod adli N.A. ve iki süpheli tutuklandi.

Güvenlik kaynaklarina dayanan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü, 11 Haziran’da FETÖ/PDY’nin “Bylock”, “Ablalar yapilanmasi” ve “Egitim Kurumlari” sorusturmasi kapsaminda düzenledikleri ortak operasyonda, “futbolda sike” sorusturmasinda kumpas kurdugu gerekçesiyle yargilanarak 1972 yil 10 ay hapis cezasi alan dönemin Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Nazmi Ardiç’ in esi olan “Mukaddes” kod adli N.A.’ nin da aralarinda bulundugu 9 süpheli yakalanmisti.

Yürütülen sorusturma kapsaminda örgütün hücre evlerinde yakalanan süphelilerin emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi. Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edilen örgüt üyelerinin, aralarinda ‘Mukaddes’ kod adli N.A.’nin da bulundugu 3 süpheli tutuklandi. Zanlilarin 5’i hakkinda adli kontrol karari verilirken, 1 sahis ifadesinin ardindan dosya savcisinin talimatiyla emniyetten saliverildi.



Sorusturma dosyasinda çarpici detaylar

11 Haziran’da FETÖ/PDY’nin “Bylock”, “Ablalar yapilanmasi” ve “Egitim Kurumlari” sorusturmasi kapsaminda düzenlenen operasyonun ayrintilari da gün yüzüne çikti. Örgüt üyeleri arasinda “gaybubet” diye adlandirilan 10 hücre evi ve 1 is yerinde yapilan aramalarda; FETÖ mensuplarina dagitilmak üzere TL, USD ve Euro cinsi toplam 750 bin TL para, çok sayida hediyelik market alisveris kartlari, 1 adet ’F’ serisi 1 dolar, FETÖ Terör Örgütü elebasina ait kitaplar, sohbet kasetleri ve dijital materyaller ele geçirilmisti.

Operasyonda ele geçirilen dijital materyallerin incelemesi tamamlandi. Örgüt operasyonunda ele geçirilen ve desifre edilen dijital materyallerde, örgüt elebasi Fetullah Gülen’e ait çok sayida yeni kayda alinmis, örgüt mensuplarini motive etmek amaciyla konusmalarinin ve örgütle mücadele eden kamu görevlilerine yönelik “Beddua” baslikli videolari ve ses kayitlarinin bulundugu belirtildi. Ayrica, örgüt üyelerinin kendi aralarinda kullandiklari gizli haberlesme programi Bylock yazismalarinda, örgüt mensuplarinin bir araya geldigi kamp yerlerine FETÖ terör örgütü elebasi Fetullah Gülen’e ait kitap isimlerinin verildigi anlasildi. Örgütün KHK ile kapatilan yayin organlarindan Samanyolu Televizyonunun Genel Yayin Yönetmeni Hidayet Karaca’nin, örgüt mensuplarini “17-25 Aralik operasyonlarini yapan polislerin” yargilandiklari Çaglayan Adliyesinde destek amaçli eylem yapmalari için yönlendirdigi Bylock yazismalarina da yansidi.

Bylock yazismalarinda FETÖ’nün manevi ogluna destek çagrisi yapilmis

ABD’de ülkemiz aleyhine sürekli karalama kampanyalari içerisinde yer alan örgüt lideri Fetullah Gülen’in ‘manevi oglu’ olarak gösterilen Enes Kanter’in paylasimlarina destek verilmesi yönünde talimatlar verildigine dair yazismalar da tespit edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile