FETÖ, Türkiye-ABD Iliskilerini Etkilemeye Çalisiyor

Fethullahçi Terör Örgütünün, içindeki derin çatlagi gidermek için ABD Baskani Joe Biden’a Türkiye’yi sikayet eden ve Biden’dan medet umdugunu gösteren bir mektup yazdigi ortaya çikti.

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, FETÖ’nün içinden gelen itiraflar, Fethullah Gülen’in saglik durumu ve baska bir eve kaçirilmasi örgüt içinde çatlagin daha da derinlesmesine neden oldu.

Örgüt mensuplari kendi gündemini degistirmek için simdi de 15 Temmuz basarisiz darbe girisiminin sekizinci yil dönümüne günler kala ABD Baskani Joe Biden’a bir mektup sunmaya hazirlaniyor. Üstelik hazirlanan mektupta ABD’li bazi kongre üyelerinin de katkisi var.

Son dönemlerde FETÖ içinde artan iç hesaplasmalar, yapilan itiraflar ve örgüt elebasi Fethullah Gülen’in hastaligi sonrasi kaçirilma iddialari örgüt içinde parçalanmalara neden oldu. Örgüt mensuplarindaki baglilik ve inanis giderek azalmaya, kopuslar yasanmaya baslandi.

Örgüt üst yönetimi yasanan bu parçalanmayi engellemek için her türlü çabayi gösterdi. Fethullah Gülen’in saglik durumunun “iyi” oldugunu kanitlamak için geçmis tarihli fotograflar ve canli oldugu söylenen görüntüler paylasildi. Örgüte mensup gazeteciler örgüt elebasini ziyaret görüntülerini yayinladi.

Inandiriciligini kaybeden FETÖ, simdi de yeni bir yol arayisina girdi ve ABD Baskani Biden’a Türkiye aleyhine mektup yazdi.

Türkiye-ABD iliskilerini etkilemeye çalisiyorlar

FETÖ’cüler hazirladiklari mektupta, Türk hükümetine karsi yapmaya çalistiklari darbe girisimine hiç deginmeden, örgüt mensuplarina yönelik “haksiz politikalar” izlendigine yer veriyor.

FETÖ’cüler, Türkiye’nin içislerini ilgilendiren konulara da mektupta deginiyor. Örgüt mensuplari, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi tarafindan alinan Selahattin Demirtas, Osman Kavala ve Yüksel Yalçinkaya kararlari konusunda Türk hükümetini ABD Baskani Biden’a sikâyet ediyor.

Mektupla, Türkiye ile ABD arasindaki ikili iliskilere müdahale çabasi dikkat çekiyor. ABD’nin Türkiye’ye yaklasiminin “insan haklari temelli” olmasi talep edilip, ABD Baskani Biden’in Türk hükümetine baski yapmasi isteniyor.

FETÖ’cülerin Türkiye’ye dönme çabalari sürüyor

Mektupta yazilan talepler dikkate alindiginda, örgüt mensuplarinin Türkiye’ye dönme çabalari da göze çarpiyor. Mektuptaki taleplerden biri Fethullahçi Terör Ögütü’ne mensup tutuklularin sartsiz serbest birakilarak islerine geri dönmelerinin saglanmasi.

Örgüt mensuplari, ABD Baskani’na yazdiklari mektup ile 15 Temmuz’da yaptiklari kanli darbe girisiminde hayatlarini kaybeden yüzlerce sehit ve gazi olan binlerce insani akillarina bile getirmeden “aklanmanin” yollarini ariyor.

FETÖ’cüler, ABD Baskani Joe Biden’a yazdiklari mektubu henüz paylasmadi. Örgüt mektubu paylasmadan önce bir imza kampanyasi düzenlemeye basladi.

FETÖ, mektuba atilacak imzalarin sayisinin artmasi ile ABD Baskani Biden üzerinde örgütün etkisini artirmayi hedefliyor.

NATO zirvesi öncesi son hamle

FETÖ, Temmuz 2024’te ABD’de yapilacak ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilacagi NATO Liderler Zirvesi öncesinde adeta “son kozunu” oynuyor. ABD Baskani Biden’a verecekleri mektubun NATO Liderler Zirvesi’nde de gündeme gelmesi için çalismalar yapiyorlar. Türkiye’ye karsi kara propaganda yaparak gündemi kendi istedikleri yöne çevirmeye çalisiyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile