'Fiber Hane Kapsamasini, Türkiye'nin Yüzde 92'Sine Varacak Sekilde 30,6 Milyona Yükselttik'

'Fiber Hane Kapsamasini, Türkiye'nin Yüzde 92'Sine Varacak Sekilde 30,6 Milyona Yükselttik'

Türk Telekom Tarihi Yarimada’yi fiberle donatti. Fiber hane kapsamasini, Türkiye’nin yüzde 92’sine varacak sekilde 30,6 milyona yükselttiklerini vurgulayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom’un altyapisi, Türkiye’nin altyapisidir. Türkiye’de fiber demek, Türk Telekom demektir. Türkiye’de dijital dönüsümünün öncüsü olarak, ülkemizin dört bir yanini fiberlestirmek için yüksek motivasyonla çalisiyoruz” dedi.



Türkiye’nin dijital dönüsümünün öncülerinden Türk Telekom, fiber yatirimlari önceliklendirerek dijitallesmeyi hizlandirmak, ülkeyi 5G ve yeni nesil teknolojilere hazirlamak ve internet penetrasyonunu artirmak amaciyla çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor. Türkiye’nin 81 ilini uçtan uca fiberle donatan sirket, altyapidaki fiberlesme oranini 2022’in 1’inci çeyreginde yüzde 92 seviyesine ulastirirken, simdi de Istanbul’da Tarihi Yarimada’nin fiber dönüsümünü tamamladi.

“Türkiye’yi uçtan uca dijitallestiren fiber gücüz”

Sirketin, Türkiye’yi uçtan uca dijitallestiren fiber güç olduklarini belirten Önal, “2022 birinci çeyrek sonuçlarimiza göre, Türkiye’deki hanelerin yüzde 92’sinin sokaginda fiber ile istisnasiz variz. Fiberin binaya kadar götürülmesi konusunda ise stratejik planlarimiz dogrultusunda yatirimlarimizi artirarak sürdürüyoruz. Fiberlesmede kat edilmesi gereken mesafenin çok büyük bir kismini sirketimiz tek basina almis durumda” dedi.



“Türk Telekom’un altyapisi, Türkiye’nin altyapisidir. Türkiye’de fiber demek, Türk Telekom demektir” diyen Önal, sözlerini söyle sürdürdü: “Türkiye’nin ve sektörün gelisimi için kilit nokta, 5G ve ötesi yeni nesil teknolojileri destekleyecek altyapiyi insa etmek. Biz, kurmus ve büyütmüs oldugumuz sabit internet altyapisi için attigimiz her adimda bu sorumlulukla hareket ediyor, halkimizin internet erisimini sürekli gelistirerek daha da ileri tasiyoruz. Bugün, Istanbul’un tarih kokan semtlerini barindiran Tarihi Yarimada’nin tamamini fiberlestirdigimizi duyurmanin mutlulugunu yasiyorum.”

“Hedefimiz, kendine yeten ve diger ülkelere teknoloji ihraç eden bir Türkiye”

Teknolojik olarak kendi kendine yeten ve diger ülkelere teknoloji ihraç eden bir Türkiye hedefiyle yol aldiklarini ifade eden Önal, sunlari söyledi: “Cumhurbaskanimizin internet hizlarinin artmasi ve fiberin yayginlastirilmasi ile ilgili göstermis oldugu hedefi kendimize ödev olarak aliyor, Türkiye’nin fiberlesmesinde yüksek bir motivasyon ile çalisiyoruz. Bu amaç dogrultusunda, 2019 sonunda 304 bin kilometre olan fiber agimizi 2022 ilk çeyrek itibariyla yüzde 22,3 büyüterek 372 bin kilometreye çikardik. 2019 sonunda 21,9 milyon olan fiber hane kapsamamizi, 2022 1’inci çeyrek itibariyla Türkiye’nin yüzde 92’sini kapsayacak sekilde 30,6 milyona yükselttik. 1’inci çeyrek itibariyla 9 milyonu geçen eve/binaya kadar (FTTH/B) fiber hane kapsamamiz ise hizla büyümeye devam ediyor.”

“Isletmelere BTK onayi ile yüzde 67’ye varan indirimler sagladik”

Önal, hem Türkiye’nin hem de kurumlarin dijitallesmesi ve abonelerin internete erisimi için çalistiklarini belirterek, “Fiber altyapi, ayni zamanda 5G ve ötesi mobil teknolojilerin ihtiyaç duydugu yüksek hizi ve bant genisligini de sagladigi için 5G’nin de ana unsurlarindan biri niteliginde. 5G çalismalari için önem teskil eden, mobil altyapiyi fiberlestirecek toptan seviyedeki erisim ürünlerimizde geçtigimiz yil, BTK’nin da onayi ile yüzde 67’ye varan indirimler saglayarak isletmecilerin hizmetine sunduk. Böylece 5G’ye hazirlik kapsaminda, toptan seviyedeki müsterilerimize sagladigimiz destegi de artirmis olduk” seklinde konustu.



Türk Telekom’un kullanicilarina 1 Haziran itibariyla 1.000 Mbps (1 Gbps) hiz saglamaya basladigini ifade eden Önal, “Önümüzdeki dönemde birçok müsterimizin yaygin altyapimizda yüksek hizlari deneyimlemesini bekliyoruz” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile